Yiyerek zayıflamak mumkun mudur ?Yiyerek Zayıflamak Gercekten Mumkun Mu?
Yiyerek zayıflayabilmenin iki onemli kuralı vardır. Yeme durtunuzun kontrolu ve olumsuz duygularınız, eğer bunların farkında iseniz;
Evet; yiyerek zayıflayabilirsiniz.
Olumsuz duygulardan kastettiğimiz ise genelde bastırdığımız duygularımızdır. Ofke, kızgınlık gibi olumsuz duyguları da yaşamalı ve bunları icimizde saklamadan doğru kanallardan boşaltmalıyız. Bu duyguların birikmesi demek patlamaya hazır bir volkan gibi fokur fokur kaynaması demektir. Dışarıdan oyle gozukmuyor olabilirsiniz genelde bu konulara dokunmaktan korkarız ve yok sayarız, icimizdeki bu duygulara duvar orup oyle gorunmeyiz, erteleriz ama bu hicbir problemi cozmez sadece daha da buyuyerek icimizi kemirir. Esas korkulması gereken duygulardan kacmaktır.
Bu her konu ile ilgili olabilir, kendinizi algılayışınız, eşiniz, cocuğunuz yÂda anne babanızın davranışları v.b. hepsi icinizde birikebilir.
Yıllardır icinize atmış olduğunuz ofke ve sucluluk duygularının sizlere vermiş olduğu rahatsızlığa guzel bir orneği bir onceki yazımda altta yatan nedenlerine değinmeden Ozlem hanımın hikÂyesi ile vermeye calışmıştım. Aslında Ozlem hanımın gercek problemi hic de azımsanmayacak miktarda cevremizde var olan bir sorun ama ne yazık ki bunlar halen saklanılmaya devam ediyor. Ozlem hanımın yaşadığı problemin kokeninde cinsel bir travma vardı. Kucuk yaşlarda başından gecen bu hikÂyeyi kendisi bile hatırlamıyor aslında. Yaşadığı acı ile başa cıkmak icin ikinci bir kişilik oluşturmuş ve bu kimliği bilincaltında saklamayı secmekten başka caresi kalmamıştı. Kendisinin bu kimlikten bilinc duzeyinde haberi yoktu. Zaten farkında olması durumundaki acıya dayanamazdı. İcimizdeki sistem boyle işliyor. Her koşulda bizi korumaya calışıyor.
Kendisinde olaydan dolayı yoğun bir sucluluk duygusu hÂkimdi. Yaptığımız calışmalarla bu olumsuz duyguyu ceşitli yontemlerle boşalttık şimdi kendisini daha rahat ve huzurlu hissediyor. Artık kendisini rahatsız eden olumsuz bir duygu olmadığından bunu gidermek icin anlam veremediği yeme durtuleri de yok.
Ama her zaman işler bu duzeyde olmaya biliyor, bazen de sadece tercihlerimizden dolayı yÂda kucuklukten gelen yemek yemenin bizde yaşattığı olumlu duyguları hatırlamak icin de yiyebiliyoruz. Farkında olmadan aynı Derya Hanım gibi, kendisi ile calışmamız halen devam ediyor. Cok detaya inmeden yaşadıklarını onun cumleleri ile virgulune bile dokunmadan aynen paylaşmak istiyorum;
“Cok uzun bir suredir diyetisyene gidiyordum. Tum listeye eksiksiz uymama rağmen 15 gunde bir cıkmış olduğum tartının uzerinde hicbir değişiklik olmaması beni cok uzuyor ve sıkıntıya sokuyordu. Gunden gune vucudumun genişlediğini hissediyordur ve psikolojik olarak kendimi cok kotu hissediyordum. Bir gun bir arkadaş ortamında “hipnozla zayıflama” programları olduğunu duydum ve cok kısa bir sure sonra diyetisyeni bırakıp bu programa katıldım. İlk seansta birbirimizi tanımak ve kısa bir hipnoz yaşamıştım. Cok heyecanlıydım ve muhteşem bir duyguydu. O sesin seni yonlendirdiği yere gidiyorsun ve derinlerde yatan seni yemek yemeğe sonsuz bir istekle teşvik eden şeyi yakalamaya calışıyorsun. İlk seansımdan sonra bende cok şeyin değiştiğini hissedebiliyordum. Bu psikolojik değildi. Yani kendimi girmiş olduğum surece ayak uydurmaya calışmıyordum gercekten değişiyordum. Daha pozitiftim daha az sinirli her seansta gecmişte ve bugun de beni yemek yemeğe teşvik eden şeyleri bulup onları affediyor ya da EFT yoluyla onlardan kurtuluyordum. Bir zaman sonra kendi kendimi hipnoz etmeye de başlayacaktım. Bu surec gecmişte bilincaltımıza yerleşmiş ve aslında ruhen ve bedenen bizi yoneten kalıplaşmış duşuncelerden uzaklaştırıp yerine olumlu telkinleri koyup uygulamamı sağladı. Kendi kabuğumdan cıkıp vermiş olduğum hedefe ve kafamın sağ tarafında her gun benimle yuruyen, yiyip icerken bile hep orada bana bakan yeni goruntume ulaşmak icin daha bilincli ve daha temiz bir bilinc altıyla hareket ediyorum. Seanslara başlayalı 3 hafta oldu ve ben 3,5 kilo verdim. Yakınmadan ve en onemlisi benden beklenmeyecek kadar ufak porsiyonlar tuketip tabağımda yemek bırakarak sofradan kalkmak bana cok iyi geliyor. Şunu anladım ki diyetisyenler bize sadece irademiz dahilinde ne yiyip ne yememizi soyluyor. Diyetisyene gittiğim surede sadece doğruluğuna inandığım tartıya, bana gercek kilomun ne olduğunu gostermesi icin para harcadığımı anladım. Ama asıl sorunun bilincaltında olduğunu hipnozlara katıldıktan sonra anladım. Kesinlikle denemeğe değer. Yol kat ettiğinizi gorunce isteseniz de bırakamazsınız.”
Aslında işin ozunu cok iyi olarak ozetledi Derya Hanım, bu arada yazısından sonra toplamda 7 kilo verdi, yaklaşık 1 yıl boyunca 1 gram bile veremeyen birisi icin kucumsenmeyecek bir başarı ama bunu icindeki olumsuz duyguları boşalttıktan sonra kendisinin başardığını tekrar soylemek ve kendisini tebrik ettiğimi birkez daha belirtmek istiyorum.
Sizlere soylemek istediğim bizi yoneten esas merkezimizin bilincaltımız olduğudur. Burada yaşadıklarımızı keşfettikce aslında kendinizi keşfeder ve farkında olmadan icimizde tuttuğumuz bircok sıkıntınızdan da kurtulabilirsiniz. Bunların icinde tabiî ki olumsuz yeme durtuleri de vardır.
Adeta duygu copluğune donen bilincaltımızı temizlemedikce “olumlu duşunun” demekle olumlu duşunemezsiniz…

[h=2]İstanbul Pratisyen Hekim uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]