Xbox'ı yaklaşık 6 ay kullandım, Xbox kontrolcusu hayatımda gorduğum en kaliteli kontrolcu. Fakat Xbox One serisi ile series s/x serisinin kontrolculeri birebir aynı. Bu bir eksi. Series X donanımsal olarak en guclu konsol fakat yazılımsal konularda kotu. Ozellikle arayuz ve optimizasyon konularında kotu. Arayuzu cok karışık ve kullanışsız, oyunlarda ise PS5'e nazaran daha kotu performans sunuyor. Ama quick resume ozelliği bir harika. Hatta Dishonored 2 oyununda "RRRRRR" sesi cıkartıp ana menuye attığını gormuştum. Uzun uğraşlar sonucu cozmuştum. Isı ve ses konusuna gelirsek, Xbox Series X cok sessiz ve ısınmayan bir konsol. Kulağınızı konsola yaklaştırırsanız hafiften "FFFFF" fan sesini duyabilirsiniz. O denli sessiz.
Gelelim PlayStation 5'e. DualSense hayatımda gorduğum en işlevli kontrolcu. Adaptive Trigger ve haptic feedback bu kontrolcuyu bambaşka seviyelere taşıyor. Ama plastik kalitesi olarak rezalet
PS5 eksileri ise şunlar:
Arka plan değişmiyor
Bazen ana menu hantallaşıyor(ozellikle oyundayken ana menuye cıktığınızda)
Yamuk yumuk bir tasarımı var.
Aşırı derecede buyuk, TV unitesine zor sığdırdım.
Birkac not daha:
Eskiden sırf Game Pass sistemi var diye Xbox alınıyordu. Cunku PlayStation oyunları cok pahalıydı.
Yeni cıkan PS Plus Premium ve extra uyelikleriyle artık PS oyunlarına servet odemiyorsunuz. Yıllık 460 TL'ye 400 kusur oyuna sahip bir kutuphaneye erişebiliyorsunuz.
Oldukca kaliteli oyunlar var.
Son olarak, hangisini almamı onerirsin diye sorarsanız kesinlikle ve kesinlikle PS5 derim.
Okuduğunuz icin teşekkurler.