Oncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Ozellikle yeni başlayan arkadaşlar icin bilgisayarınız ve kendi guvenliğiniz icin bazı onerilerim olacak. Elbetteki bu sadece yeni arkadaşların değil bilgisayr uzerinde soz sahibi olan arkadaşlar icinde gecerli olduğunu duşunmekteyim. Ornek= BEN.
Coğu arkadaşınızdan ve internet sitelerinden bu tarz uyarılar olmuş olsada, başınıza gelmeden fark edemiyorsunuz. Boyle bir konuyu acmamın en başlıca sebebi başımdan bazı olayların gecmesidir.bunlar ışığında sizde kendi guvenliğinizi sağlamanızı oneririm.
ilk olarak başımdan gecen olayı anlatmak istiyorum.İnternetten oldukca program,oyun film vs. indirmekteyim.virus programlarımda olmasına rağmen bu programlardan bilgisayarıma virus bulaştı.bunun nedeni programların guncel tutulmaması.Ve akabinde bilgisayarınıza giren virusu siz hissetmeseniz bile arka plandan cok işler gormektedir. Benim bilgisayarıma giren virus "keylogger" turuydu.
NOT: Keylogger, bilgisayar uzerinde mause ve klavyeniz ile yaptığınız her turlu işlemi arka planda kayıt etmekte ve bu kayıtları otomatik olarak belirli aralıklarda virusu oluşturan şahsın mail adresine gondermekte kullanılan bir virus turudur.
Or:kopyala yapıştır secenekleri,msn adres ve şifreleri ,banka hesabı ve şifreleri ile herturlu uyelik ve şifreleri...
İşte bu şekilde benim uyeliklerim ve şifrelerim calındı.uyeliklerimi kullanamaz hale geldim. Kredi kartımdan alışverişler yapıldı.bunların hepsi size fatura olacaktır unutmayın.bir cok bilginizi kaybedeceksiniz ve cebinizden bile olma ihtimaliniz var gorduğunuz gibi.
Size onerim kesinlikle bilgisayarınıza virus programı yukleyiniz.Ozellikle internet uzeri alış-veriş yapan arkadaşlar , fatura odeyen arkadaşlar , internet uzerinden bilgi saklamak isteyen arkadaşlar ve sizin icin onemli saydığınız internet uyelikleri olan arkadaşlar.
Ancak bu virus programını bilgisayarınıza yuklerken sadece bir sefere mahsus olduğunu duşunmeyin.Kesinlikle bu programın guncelleştirmelerini yapın.İceriğini bilmediğiniz ve guvenmediğiniz kişilerden program almayınız. İndirdiğiniz her turlu dosyayı virus taramasından gecirin. Eğer bir virus mevcutsa bu virus ceşidini haber verin.
Bazı virusleri bazı virus programları bulamamakta.gerekirse internet uzerinden virus taraması yaptırın.bu tarz programları veren kişileride eğer mevcutsa site yoneticilerine bildirin.boylece sadece sizin değil diğer arkadaşlarında guvenliğini bir nebze sağlamış olursunuz.
[B]Mumkunse tum internet işlemlerinizde ekran klavyesini kullanın.istediğiniz şeye 30 sn gec girersiniz ancak guvenli olur.Ekran klavyesine buradan ulaşabilirsiniz: Başlat
YENİ BAŞLAYAN ARKADAŞLARIN veya PROFOSYONEL ARKADAŞLARIN DİKKATİNE!!!
Bilgisayar Güvenliği0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Arıza Teknik Destek
- Bilgisayar Güvenliği
- YENİ BAŞLAYAN ARKADAŞLARIN veya PROFOSYONEL ARKADAŞLARIN DİKKATİNE!!!