Arkadaşlar merhaba. Bayağıdır dikkat ettiğim ve gozlemlediğim bir konu var PS5 kullanıyorum.
Soru 1: CD taktığımda neden oyun tamamen kurulana kadar hızlı yuklenmiyor?
Oyun CD'si taktığımda ilk başta konsol " oynamaya hazır" yazan bolume kadar cok hızlı bir şekilde kopyalıyor bunda sorun yok. Zaten sonra oyuna girebiliyoruz ama oyuna hazır dediği yerden sonra kopyalama hızı yavaşlıyor zaten cihazın sesinden de bunu anlayabiliyorum. Sebebini merak ettiğimden soruyorum zaten oyunun yuklenmesi dediğim gibi jet gibi oluyor. Yani kurulum aşamasını yavaş yapıyor sebebini biliyorsanız aydınlatırsanız memnun olurum.

Soru 2: PS5 SSD'si 5, 5GB okuma yazma hızına sahipken nasıl oluyor da daha hızlı SSD taktığımızda icine takılan SSD PS5'teki ile aynı kalıyor?
Arkadaşlar biliyorsunuz PS5'e ekstradan bir SSD takılabiliyor. Lakin takmışken de hızı yuksek olan gerekiyor ki zaten oyun deneyimi duşer yoksa. Bu da okey. Ben şimdi bakıyorum misal 7, 3GB, 6, 5GB okuma yazma hızına sahip SSD'ler takıyorlar ama bunların hızı PS5'in orijinal SSD'sinden daha yuksek olmasına rağmen ya aynı sonuc veriyor ya da cok kucuk milisaniyeler ile onde veya geride kalıyor hele bazı oyunlarda yapılan testlerde geride bile kalıyorlar. Uydurma markalardan bahsetmiyorum acıp bakabilirsiniz testlere. Bilgisayarda olsa eminim cok fark ederdi ama PS5'te hani oyle bir şey ki gozle bile milisaniyeyi yakalayamayabiliyorlar goruntuyu yavaşlata yavaşlata farkı anlamışlar testini yapan yabancı kanallar. E kardeşim arada fark varken neden hızlı olamıyor? Bu arada guncel yeni nesil oyunlar icin konuşuyorum PS5 SSD'sine bizzat optimize olan oyunlardan.

Benim merakımı giderirseniz memnun olurum ileride belki ekstra SSD takabilirim cunku.