Huzur veren birbirinden anlamlı sozleri sizler icin paylaşıyoruz. Unlu duşunurlerin ve yazarların soylemiş olduğu anlamlı sozleri dilediğinız yerde, profilleriniz de sosyal paylaşım ağların da , instagram ve whatsapp gibi yerlerde paylaşabilirsiniz.

Once doğruyu bilmek gerekir, doğru bilinirse yanlış da bilinir. Ama once yanlış bilinirse doğruya ulaşılamaz.

(Farabi)

Kendi icinde yolculuk yap. Gunluk tut. Kalbin, gonlun, vicdanın ne diyor? Neyi one cıkarıyor? Dunyaya bilincli bakmanın yolu başta bu ic yolculuktan geciyor.

(Sokrates)

Yaptığımız her şey hayal kurarak başlar. Hayat herkes icin; hayalleri gercekleştirmek ve yapabileceğinin en iyisi, olabileceğinin en guzeli peşinde gitmektir. Bobby Kennedy’nin sozu gibi: Diğerleri dunyaya bakıyor ve “Neden?” diye soruyor. Ben bambaşka bir dunya duşunuyor ve “Neden olmasın?” diye soruyorum.

(Albert Einstein)

Başarı cesaret ister, başlangıctaki cesaret sonradan inanca donuşur. İnanc insanlığa daha iyi hizmet arzusuna donuştuğunde, fırsatlar yelpazesi yukarı bir seviyede tekrar acılır.

(Sun Tzu)

Ancak akıllı, bilincli ve odağı şaşmayan cabalar sonrası, olası potansiyelin yapabilecekleri gercekleşir. Elması yontmadıkca elinizde sadece bir taş parcası vardır.

(Emile Zola)

Hata yapmaktan korkan bir insan hicbir şey yapamaz.

(Abraham Lincoln)

Hayata en onemli şey kazanclarınızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl onemli olan kayıplarımızdan kazanc sağlamamızdır. Bu zeka gerektirir; akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur.

(William Bolith)

Eğitim sadece okumak değildir. Okudukları uzerinde duşunebilmek yeteneğidir.

(Hilty)

nsan, ancak yureğiyle baktığı zaman doğruyu gorebilir. Gerceğin mayasını gozler goremez.

(Exupery)

Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir.

(Pascal)

Birinin başına toprak sacsan başı yarılmaz. Suyu başına doksen, başı kırılmaz.Toprakla, suyla baş yarmak istiyorsan, toprağı suya karıştırıp kerpic yapman gerek.

(Mevlana)