Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'ndaki torene; Turkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Ustundağ, TVF yonetim kurulu uyeleri, Galatasaray Kulubu Yonetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Yazgan, Gorgun'un sporculuk donemindeki takım arkadaşları, ailesi ve cok sayıda seveni katıldı.
MEHMET AKİF USTUNDAĞ: EFELER LİGİ YENİ SEZONDA METİN GORGUN İSMİYLE OYNANACAK
TVF Başkanı Mehmet Akif Ustundağ, Efeler Ligi'nin yeni sezonda Metin Gorgun AXA Sigorta Efeler Ligi ismiyle oynanacağını soyledi. Metin Gorgun'un asla unutulmayacağını ifade eden Başkan Ustundağ, "Keşke bugun burada boyle bir beraberliğimiz olmasaydı. Ama Metin kardeşimizi kaybettik. Soyleyecek bir şey bulamıyorum. Cumartesi gunu goruştuğumuzde, uzun bir program yapacağız demişti. Bu kadar guzel ilişkileri olan can dostumuz ebediyete intikal ediyor. Sevenlerine, voleybol camiasına, ailesine, baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Metin'i asla unutmayacağım. Metin'i tanıyan herkes, hakkını helal etsin. Boyle bir dosta hakkımız helal olsun" ifadelerini kullandı.
DUNYA BALTACIOĞLU: TOPRAĞI BOL OLSUN, HER ZAMAN AKLIMIZDA OLACAK
Gorgun'un milli takımdan arkadaşı Dunya Baltacıoğlu, "Ne diyeceğimi ben de bilmiyorum. Metin ile 41 yılımı nasıl gecirdiğimi anlatmak istiyorum. Metin bugune kadar bir gun haric hepimizi gulumsetti. Kuluplerde rakip, milli takımda beraber oynadığım bir arkadaşım oldu. Sonrasında dostluğa donuştu. Herkesin hayatına bir yerde dokunmuştur. Toprağı bol olsun, her zaman aklımızda olacak" diye konuştu.
ZEYNEP DURU GORGUN: O'NA OLAN SEVGİMİZ HİCBİR ZAMAN BİTMEYECEK
Babasıyla olan anılarını anlatan Zeynep Duru Gorgun, "Canımdan cok sevdiğim, boyle bir sevgiyi asla tarif edemem. Cok ozel bir insandı. Babam hakkında kotu bir anısı olan hicbir insan olamaz. Sadece pozitif olan bir adam. Hayatımda başıma gelecek en kotu şey olduktan sonra bile tutunacak şeylerim var. Bu konuşmayı duşunduğumden daha zormuş. O'na olan sevgimiz hicbir zaman bitmeyecek. Huzurlar icinde uyu, biricik babam" şeklinde konuştu.

AHMET GULUM: BU CAMİA SENİNLE GURUR DUYUYOR
Gorgun'un Galatasaray Voleybol Takımı'ndan takım arkadaşı Ahmet Gulum ise "44 yıllık bir dostluğu sonrasında burada, bu konuşmayı yapacağımı hic hayal etmezdim. Zor bir konuşma olacak. O'nun adına yapmam gereken bir son gorev olduğunu duşunuyorum. Cesur, sevgi dolu bir adamdı. 'Bu taraftar sizinle gurur duyuyor' tezahuratını cok severdi. 'Bu camia seninle gurur duyuyor'. O'nu unutturmayacağız. Başkanın muthiş bir projesi var. Buradaki herkesin mutlu olacağını duşunduğum bir proje" dedi.
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'ndaki torenin ardından Metin Gorgun'un naaşı, Marmara Universitesi İlahiyat Fakultesi Camii'nde getirildi. Gorgun, oğle namazına muteakip kılınan cenaze namazının ardından Cengelkoy Mezarlığı'na defnedildi. Gorgun'un Marmara Universitesi İlahiyat Fakultesi Camii'ndeki cenaze namazına; iş, spor ve sanat dunyasından bircok isim katıldı.
DHA