2 bin 500 yıllık tarihi eserlerin arasında yuzen ve fotoğraf cektiren turistler antik havuzun icindeki şifalı sıcak suda uzun sure bekliyor. Deprem sonrası oluşan ve icinde tarihi sutun başlıkları ilginc gorunume sahip olan, "Kleopatra ’nın guzellik havuzu" olarak da bilinen havuz, dunyanın dort bir yanından misafirlerini ağırlıyor.

İHA'nın haberine gore, surekli olarak kalabalık ve yoğun ilgi gorduğunu vurgulayan ve turistlerin havuzun şifa dağıttığına inandığını soyleyen rehber Giedre Turan, "Burası cok guzel bir yer, her sene buraya cok fazla turist geliyor. Ben rehber olduğum icin her hafta buradayım. Surekli burası kalabalık ve her noktadan insanlar var. Cok değişik bir yer ve herkesin hoşuna gidiyor. Burayla ilgili farklı hikayeler duydum, muşterilerim de aynı şekilde anlattı. Şifa bulduklarını ve bazı ağrılarının gectiğini duydum, vatandaşlar inanarak giriyor. Genellikle Ruslarla karşılıyorum ve Kleopatra Havuzunda farklı ırklardan insanlar da karşımıza cıkıyor. Ben bugun mesela Litvanyalı turistleri getirdim." dedi.