'İLK KARŞILAŞTIĞIM TURİSTLER KORELİYDİ'
Ali Ertuğrul Öztarsu'nun Güney Kore'ye olan ilgisi aslında 2000 yılına kadar dayanıyor. Hayatında karşılaştığı ilk yabancı turistler Koreliler olunca bu ülkeye ilgi duymaya başlayan Ali Ertuğrul, aile olarak yabancı kültürden insanları evlerinde misafir ettiklerini de dile getirdi. Bu sebeple küçüklüğünde Koreliler ile çok temasının olduğuna dikkat çeken Öztarsu, “O günlerden bugüne Kore’ye ve kültürüne yönelik ilgim sürüyor. Küçüklüğümden itibaren yurt dışı konusunda Kore önceliğimdi ve ilk fırsatta Kore’ye yerleşmeye karar verdim” açıklamasında bulundu.
Neden Endonezya'da çok uçak kazası oluyor?Güney Kore’deki halkın Türk vatandaşlarına karşı yaklaşımını anlatan Öztarsu, “Diğer milletlere kıyasla Korelilerin Türklere yönelik tutumları gayet iyi durumda, tabii bunun en önemli nedeni 1950 Kore Savaşı’nda Türkiye’nin gösterdiği fedakarlıklar. Ancak unutmamak lazım ki ilişkilerimizin daha derin arka planı bulunuyor. Buna en iyi örnek olarak Göktürk-Goguryeo ilişkileri gösterilebiliriz. Ancak Türkiye imajı açısından daha fazla çalışmalar yürütülmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

'ÖNÜMDE EĞİLİP TEŞEKKÜR ETTİLER'
Güney Kore’ye ilk geldiği zamanlarda karşılaştığı bazı yaşlı insanların Türk olduğunu duyar duymaz önünde eğilerek teşekkür etmelerinin kendisini çok şaşırttığını söyleyen Öztarsu, “Ülkemizden bu kadar uzakta olan bir coğrafyada Türk insanına bu denli saygı duyulması benim için inanılmaz bir duyguydu” ifadelerine yer verdi.
"Bir Türk olarak Güney Kore’ye uyum sağlamak, ne kadar ortak yönlerimiz olsa da maalesef çok kolay değil"diyen Öztarsu, özellikle yemek kültürünün başlı başına bir problem olabileceğinin altını çizdi. Bu konulara ayak uydurabilen Türklerin de olacağına fakat bu sefer de farklı konularda uyum sorunu yaşayabileceklerine dikkat çeken Ali Ertuğrul Öztarsu, sözlerine şöyle devam etti:
Alıntı Metni

EVE AYAKKABIYLA GİRMİYOR, DÜĞÜNLERDE ALTIN TAKILIYORLAR
“Güney Kore’nin, kültür bakımından Türk kültürüyle benzer özellikleri diğer Asya ülkelerine göre daha fazla diyebiliriz” diyen Öztarsu, “Bunlara örnek olarak eve ayakkabı ile girilmemesi, yemeğin yerde yeniliyor olması, bakkal kültürü, büyüklere olan saygı, düğünlerde altın ve para takılması, hamam kültürü, internet kafe kültürü gibi örnekler verebiliriz”bilgisini paylaştı.
Hiç yaşamamış gibi bir anda adadan kayboldular!Güney Kore’de geçtiğimiz günlerde Cadılar Bayramı kutlamalarında yaşanan üzücü olaylar hakkında ise Ali Ertuğrul Öztarsu, “Güney Kore’de insanlar, pandemi kısıtlamalardan dolayı ülke genelindeki bütün eğlence faaliyetlerinden 3 yıldır uzak kalmıştı. Fakat bu sene Halloween etkinlikleri, ilk kez tamamen sıfır kısıtlamayla gerçeklecekti. Bu yüzden insanlar haftalardır bu etkinliklere katılmak için planlar yapıyordu. Böylesine bir etkinlikte ben de, Youtube kanalıma çekim yapmak için o bölgedeydim. Bölgede 100 bin üzerinde insan bulunuyordu” dedi ve ekledi:
Alıntı MetniŞahinler Putin'e ateş püskürüyor!Farklı Başakşehir galibiyetinin ardından Galatasaraylı isme övgü: Hakikaten helal olsunŞansal Büyüka, Fenerbahçeli futbolcuları yerden yere vurdu