Zonguldak'ta Caydamar Mahallesi ’nde meydana gele olayda, 30 yaşındaki Emrah Yankın, boşanma aşamasındaki 28 yaşındaki eşi Gulten Yankın'ın evine gitti. Kapıyı acan eşini av tufeğiyle 2 el ateş ederek olduren Emrah Yankın, olay yerinden kacarak uzaklaştı. Ekipler tarafından, kısa sure icerisinde, Kozlu ilcesine bağlı Kumtarla koyu civarında yakalanıp gozaltına alınan Yankın tutuklandı. Eşini tufekle vuran şahıs hakkında, "eşi tasarlayarak kasten oldurme" ve "tehdit" suclarından dava acıldı. Emniyet ve savcılığa vermiş olduğu ifadeleri arasına, "3 aydır eşimi oldurmeyi duşunuyordum." diyen Emrah Yankın, ilk duruşmada ifadesini, "3 aydır kendimi oldurmeyi duşunuyorum." olarak değiştirdi. Dava sureci Zonguldak 1 ’inci Ağır Ceza Mahkemesi ’nde devam etti. Duruşmaya; tutuklu sanık Emrah Yankın, Gulten Yankın ’ın yakınları ve avukatlar katıldı. Emrah Yankın mahkemedeki savunmasında, "En başından beri soyluyorum. Olay kazayla oldu, kasten herhangi bir eylemde bulunmadım." dedi. Bu sırada verdiği ifadeye sinirlenen anne Cemile A., onundeki masaya vurarak, "Kes yalanı" diye bağırarak tepki gosterdi. Mahkeme başkanı, salon icerisinde duzenin sağlanması icin ve gecen ikili diyaloglar adına uyarıda bulundu. Duruşmanın devamında ise Emrah Yankın, "Yaptığım icin cok pişmanım. Ceza verilmemesini, verilecekse de haksız tahrik indiriminin uygulanmasını istiyorum." diye konuştu. "Kızımı oldurmek icin plan yapıyormuş" Sanığın vermiş olduğu ifadelerine karşı soz verilen Cemile A., "Yanlışlıkla vurdum diyor ya, kızımı alnından nasıl kazayla vuruyor? Kaza diyor, Hakim Bey, bu askerlik etmiş birisi. Surekli domuz avına gidiyor. Kızım benimle yaşarken benden 2 ay boşanma davası acılması icin musaade istedi. Meğerse kızımı oldurmek icin plan yapıyormuş." şeklinde konuştu. Gulten Yankın ’ın babası Cemil A. ise, "Sanık kızımı takip etmiş, yalnız bir anında yakalayıp oldurmuştur." diye konuştu. DHA'nın haberine gore, mahkeme heyeti, Emrah Yankın ’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı erteledi.