Zonguldak ’ın Ereğli ilcesinde Almanca oğretmenliği yapan Alparslan Metin (54), 2010 yılında emekli olarak Almanya ’ya yerleşti. Alparslan Metin ile eşi Selamir Metin (49), 2016 yılında Gelsenkirchen kentinde actıkları bufeyi işletmeye başladı. 9 Kasım gunu maskeli ve silahlı 3 kişi bufeye gelerek soygun girişiminde bulundu. Alparslan Metin, silahını cekince 3 kişi kactı. DHA ’nın haberine gore Metin ’in ihbarı uzerine polis soruşturma başlatırken, yaşananlar ise guvenlik kamerasına yansıdı. Mahallenin genclerinin şaka yaptığını sandığını soyleyen Alparslan Metin,
“Gece saat 01.00 sıralarında 3 tane silahlı ve maskeli kişi kapıdan iceriye girdiler. Ben de kasada artık dukkanı kapatma aşamasındaydım. Once mahalle genclerinin şaka yaptıklarını zannettim ama kasaya doğru iyice yaklaştıklarında olayın ciddiyetinin farkına vardım. Dolayısıyla daha onceki yıllarda da aynı şekilde bir hadise yaşadığımız icin silah bulunduruyordum. Ben de silahımı cektim, bunlara cok ciddi şekilde bağırarak silahımı cektim, silahımı cekmemle beraber bunlar kactılar, gittiler. Ondan sonra polis geldi. Polis araştırmasını devam ettiriyor.” dedi. Almanya ’da emekli oğretmen bufeyi soymak isteyenleri silahla kovaladı

Eşinin başından gecen olayı da anlatan Alparslan Metin,
“Yaklaşık bir 5 sene once de yine aynı hadise eşimin başına gelmişti. Genc bir cocuk gelip, kasada eşimin kafasına silah dayıyor. Kapıdan cıkarken eşim bir cesaret orneği gosterip kacan hırsızın peşinden tekme tokat bayağı bir hırpalamış. Alnımızın teriyle ekmek yemeye calışıyoruz ama ne hikmetse son birkac yıldır boyle hadiseler yaşıyoruz. Alman polisine de guveniyoruz, ilk hırsızın yakalandığı gibi bu 3 teşebbuste bulunanın da kısa surede yakalanacaklarını umuyoruz.” diye konuştu.