Merhaba arkadaşlar. 4 gun once Amazon'dan Xbox Series S almıştım fakat cihazın kontrolcusunde Xbox tuşu duzgun calışmıyor. İceri gomulmuş gibi, basınca hemen algılamıyor, iyice basmak gerekiyor. Bu genel sorun mu yoksa benim kontrolcuye ozel mi tam anlamadım fakat genel sorun olduğunu duşunmuyorum. Mesela hafif basarsam kesinlikle algılamıyor o tuş. Xbox logosuna biraz sert basmam gerekiyor. Basınca tuş baya aşağıya gittiği icin cok rahatsız bir basış hissi oluşuyor. Nasıl tarif edeceğimi bilemedim ama tuş, yuvanın cok altına gidiyor ve parmağınızı yuvaya sokmanız gerekiyor. Cihazı değiştirmek istiyorum. İade edeceğim. İyi ki Amazon'dan almışım, ithalatcı garantili almayı duşunuyordum ama oyle bir şey yapsam aylarca uğraşırdım kesin.

Şimdi ben bu cihaza Microsoft hesabımı kurdum, developer hesabı etkinleştirdim, retroarch yuklemek icin.

İlk sorum: Bu cihaza format atınca tekrar developer hesabı almam mı gerekiyor? 37 TL odediğim developer hesabını yeni gelecek olan konsolda kullanamaz mıyım? Daha doğrusu bu hesapta yeni konsolu etkinleştirebilir miyim?

İkinci sorum: Cihazda kendime ait Microsoft hesabı var ve 2 yıllık Gamepass aldım 2 gun once. Bu hesapta kredi kartı bilgilerim falan var. Bu hesabı konsoldan tamamen ucurmak istiyorum. Format atmam yeterli olacak mı yoksa başka bir işlem yapmalı mıyım? Format atarken secenekler var mı? Format menusune gidemedim cunku, ilk kez Xbox almıştım, bilmiyorum.

Ucuncu sorum: Cihazı harici bir diske yedeklemem mumkun mu?

Teşekkurler.

Sorunun videosunu yukledim:

Bu normal mi arkadaşlar? Bence hic normal değil. Tuşa kac kere basıyorum, kac kere algılıyor. Goruyorsunuz. Bilgilendirirseniz sevinirim.