İHA'nın haberine gore, Kur ’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Ozdemir, “Kuruluşundan bu yana toplumun her alanında ve ozellikle aile kurumunun oluşturulmasında ve yaşatılmasında onemli hizmetler yaptık. Bu acıdan bugun 27 ’ncisini duzenlediğimiz toplu nikah torenimizde, bugune kadar bin 100 ailemizin kurulmasına vesile olmuştuk, bin 115 ’nci ailemizin kuruluşuna vesile olacağız. Tabii belediye olarak gorevimiz alimizin kuruluşu ile bitmiyor. Ailelerimizin yaşatılması ve surdurulebilir olmasını da, onemli bir gorevi icra ettik. Ailelerimizin hem sosyoekonomik boyutta yaşatılması adına belediyemiz ozellikle ailelerimizin her şekilde ve her anında yanında oldu. Evlatlarımızın, genclerimizin kulturel anlamda geleceği anlamında onemli calışmalar yaptık” diye konuştu.

Nikah toreninde konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “Turkiye ’nin geleceği icin en onemli muesseselerden birini yapıyorsunuz. Aile kurumunun ortaya cıkarılması, ailenin korunması SİHA, İHA kadar onemlidir bizim icin her şeyden onemlidir. Onun icin bir ağabeyiniz olarak bu kuruma omur boyu sahip cıkmanızı, bu kurumun yaşatılması icin en buyuk fedakarlığı yapmanızı tavsiye ediyorum” dedi.

Emeği gecenlere teşekkur eden damat Erol Ular, “Her şey cok guzel, emeği gecen herkese cok teşekkur ederim. Cok mutluyuz, Allah herkese nasip etsin. Cok heyecanlıyım, cunku yanımdaki insandan dolayı heyecanlanmamak elde değil. Onu seviyorum, severek evlendik” şeklinde konuştu. Uc yıldır evlenmeyi beklediklerini anlatan gelin Kubra Ular, “Cok mutluyuz, cok guzel. Kendimi şu anda cok şanslı hissediyorum, hem eşimden dolayı şanslıyım, hem de boyle bir ortamda, imkanla evlendiğim icin şanslıyım. Belediye başkanına da teşekkur ederim, her şey cok guzel. Evlilik cuzdanımı aldık, bu anı o kadar bekledik ki, en sonunda aldık. Uc yıldır bekliyorduk” diyerek duygularını anlattı.

26 yıldır gercekleştirilen toplu duğun programlarında toplam bin 100 cift dunya evine girdi. Bu yılki 15 ciftle beraber evlenen cift sayısı bin 115 ’e cıktı. Program sonunda ciftlere ceyiz olarak iki cekyat, halı, camaşır makinesi, buzdolabı, utu, porselen yemek ve catal kaşık takımı, elektrikli supurge, fırın, bardak, tencere, utu, utu masası ve caydanlık seti hediye edilirken, hayırsever bir iş adamı tarafından ise her cifte 12 bin TL para takıldı.