Arkadaşlar selamlar,
NTSC-U yani ABD'den XBOX 360 E alacağım. Bazı araştırmalar yaptım, fakat aklıma pek cok soru takıldı. İzninizle bunları size sormak istiyorum.
1) Adaptor Meselesi: NTSC-U model 110v iken PAL modeller 220v guc adaptoru ile calışıyormuş. Dolayısıyla ABD'den alınan NTSC-U model X360'ları Turkiye'de kullanmak icin bir voltaj donuşturucuye ihtiyac varmış. Fakat bunun yerine PAL adaptor alınarak işbu NTSC-U model X360'lara takılarak voltaj donuşturuye falan gerek kalmadan kullanılabiliyormuş.
Sorum şu ki ben bu 220v'luk PAL X360 guc adaptorunu orjinal olarak nereden alacağım? Alibaba'da bazı urunler buldum ama orjinal mi değil mi ya da XBOX 360 E ile uyumlu mu değil mi nereden bileceğim?
2) Optik Ses Cıkışı Meselesi: Tum PS4'ler hatta PS3'ler de bile optik ses cıkışı konsolun uzerinde bulunurken Microsoft enteresan bir şekilde X360'ın hic bir modelinde optik ses cıkışı koymamış. Bende Samsung'un bir SoundBar+'ı var. Bildiğiniz gibi konsollardan SoundBar ile en iyi sesi almak icin optik kablo ile bağlamak gerekiyor.
Sorum şu ki ben bu SoundBar'ı X360E modele optik kablo ile nasıl bağlayacağım? Bunun icin herhangi bir donuşturucu var mı? Yan sanayi değil de direk Microsoft'un orjinal bir ses cıkışları icin donuşturucusu var mı?
3) Xbox Store Uzerinden Oyun Alma Meselesi: Bildiğiniz gibi bir oyunu cıkmış olan DLC'ler ile %100 olarak oynamak icin konsolun, hesabınızın ve oyunun bolgesi aynı olmak zorunda. Orneğin konsolunuz NTSC-U, hesabınız ABD (NTSC-U) ve oyununuz PAL ise bu oyunun store uzerinden indirdiğiniz oyunun DLC'sini oynayamazsınız. Oyununuzun da NTSC-U olması gerekiyor ki indirdiğiniz DLC'yi oynayabilesiniz.
Sorum şu ki ben Turkiye'de yaşayan bir insanım ve haliyle internet lokasyonum Turkiye. X360'da internete işbu bağlantı ile bağlanacağından lokasyonum Turkiye olarak gozukecek. Hesabımı ABD (NTSC-U) olarak acacağım ve oyunlarımı yine işbu ulkenin store'undan yapacağım. Fakat lokasyonumun Turkiye olmasından dolayı hesabım banlanır mı? Diyelim ki banlanmadım, kredi kartım Turk bankası. Bununla ABD Store'undan alışveriş yapabilir miyim?
Ya herhangi bir sorun cıkarsa? VPN ile kendimi ABD uzerinden gostersem işe yarar mı? Orneğin, Connectify gibi bir program yardımı ile ABD lokasyonlu bir VPN hizmeti ile PC'mi modem haline getirsem ve bunu X360'a bağlasam? O zaman sorunu cozmuş olur muyum? Bir de bunu konsolu her actığım zaman mı yapmalıyım yoksa sadece store uzerinden oyun alırken mi yapmalıyım?
Cevaplarınız icin şimdiden cok teşekkur ediyorum.
Xbox ABD'den Xbox 360 almak
Oyun Konsolları0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Oyun Konsolları
- Xbox ABD'den Xbox 360 almak