Cok uzun suredir PC oyunculuğu yapmama rağmen tatmin olduğumu duşunuyorum. R5 1600 ve GTX 1080 oyun sistemimi satmaya başladım, gerek kullanmadığım icin gerek de PC oyunculuğunu bıraktığım icin.

Kız arkadaşım ile beraber oyun oynayabileceğim bir platform istiyorum. İlk olarak aklıma ona duşuk butceli bir sistem toplamak geldi, sonra da hem şu an piyasa fiyatları hem de PC ile ufak tefek zorluklar yaşayabileceği icin aklıma alternatif olarak PS4 ve Xbox One geldi. Butce olarak maksimum 1200 duşunuyordum. PC ile oynarken Origin Access cok işime yaradı, aynısı Xbox'da da bulunuyormuş. Sorularım şoyle olacak:

1) Xbox One veya bu butce ile (1200 Maksimum) hangi Xbox alınır? TV vesaire onemsiz bu durumda, maksat geleceğe donuk olması.
2) Xbox platformu araştırdığım kadarıyla Game Pass ve EA Access barındırıyor. Ağzına kadar oyun dolu ve inanılmaz bir şekilde fiyatları uygun. PS4 onerecekler bunu da goz onunde bulundursun lutfen. Bildiğim kadarıyla PS platformunda Game Pass veya EA Access gibi şeyler yok.
3) Xbox One veya Xbox One S aldığımda butun Game Pass ve EA Access oyunları oynanabilir olacak mı?
4) Son olarak Maksimum 1200 TL butce ile hangi platformu onerirsiniz, neden oneriyorsunuz?

Amacım "cep dostu" platformda ucuz bir şekilde oyun oynamak. PS4 veya Xbox veya PC fark etmez, en ucuz yolu arıyorum. Sonucta oğrenciyiz.