Verilen ikramları kabul etmenin bedeli ne olabilir?
Planladığınız yeme programının dışına cıkarsınız.
İstediğinizden cok daha fazla yemek yemiş olursunuz.
Başkalarının istekleri doğrultusunda davranışlarınızı yonlendirdiğinizi duşunursunuz.
Ozdenetiminizi yitirdiğinizi hissedersiniz.
Kilo vermeyi surdurmek bir yana, fazladan kilo alabilirsiniz.
Fazla yiyebilir ya da belirli yiyecekleri canınız ceker.
Kendinizi kotu hissedersiniz.
Şimdi bunu karşı taraf acısından duşunelim. Ozellikle kilo vermeye calışan bir arkadaşınız sizin ikram ettiğiniz yiyeceği reddetseydi ne hissederdiniz bir duşunun. Bu reddediş sizin kendinizi ne kadar kotu hissetmenize neden olabilirdir. Bu olumsuz duygu ne kadar surerdi. Aklı başında olan herhangi bir kişinin bu olumsuz duyguyu hafifce ve kısa surede atlatması dışında bir durum duşunemiyorum ben, ya siz?
Bundan sonra Size ilk yiyecek ikram edecek kişiye soyleyeceğiniz bir yanıt hazırlayın.
“hayır, teşekkur ederim”
“hayır, teşekkur ederim. Gercekten cok nefis gorunuyor, ama ben diyetteyim.” demek yeterli olur. İstemiyorsanız diyette olduğunu, kilo vermeye calıştığınızı soylemenize bile gerek yok, “yemek istemiyorum” diyerekte geciştirebilirsiniz.
Yapılan ikramı reddetmede ilk yaptığınızda biraz gerilebilirsiniz. Zaman icinde kotu sonuc yaratmadığını gorduğunuz icin, alışacaksınız ve size cok daha kolay gelmeye başlayacak, bazı kişiler bu konuda inatcı olsa bile..
[h=2]İstanbul Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Verilen ikramları kabul etmenin bedeli ne olabilir?
Sağlık0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Verilen ikramları kabul etmenin bedeli ne olabilir?