Kocaeli'nin Korfez ilcesine bağlı Esentepe Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi'nde gectiğimiz aylarda akraba olan iki aile arasında "Ben sana yarım taktım, sen niye bana ceyrek taktın?" meselesi yuzunden kavga cıktı. Bu olay uzerine 42 yaşındaki Gulten Şencan silahla vurularak yaşamını yitirdi. Tarık Ozturk ve Tayfur Dağtekin de silahla yaralandı. Gulten Şencan ’ın eşi Yılmaz Şencan ise tutuklanarak cezaevine goturuldu. Şencan ve Dağtekin aileleri arasındaki husumet surdu, kavga Kurban Bayramı ’nda da devam etti. İlerleyen surecte de taraflar arasındaki kavgalar surdu. Romanlar Konfederasyonu, ailelerin barıştırılması icin araya girdi. Yapılan girişimin sonucu olumlu oldu. Dağtekin ailesi adına bir temsilci heyet, Şencan ailesine ziyarette bulundu. Şencan ailesinin evinin onunde taziye mevlidi duzenlendi, okunan dualar ile kusluk giderildi. Yaşanan uzucu olayların ardından iki aile arasındaki husumetin bitmiş olduğuna sevindiğini belirten Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Cokyaşar, "Ceyrek altın yuzunden cıkan kavgada bir kardeşimiz hayatını kaybetmişti. Dağtekin ve Şencan aileleri arasında yaşanan bu husumetin bitmesiyle alakalı biz Gokhan kardeşimizden rica ettik. Biraz mucadele ettik, o cok dertliydi. Biz onun derdiyle dertlendik, konunun uzamaması icin ricada bulunduk. Bugun yaşanan bu olaylardan dolayı Gokhan kardeşimiz duzenlenen programla husumet gutmeyeceğini ifade etti. Ben kardeşime teşekkur ediyorum" dedi.
İHA'dan edinilen bilgilere gore, husumetten dolayı yaşanan olaylarda annesini kaybeden ve babası cezaevine duşen Gokhan Şencan, "Ben husumet gutmek istemiyorum, bu saatten sonra herkes yoluna baksın. Anlaştık, barıştık. Bu saatten sonra kardeşlik olsun. Allah ’ın izniyle bu husumet artık bitti." şeklinde konuştu.