Bildiğiniz uzere Mount & Blade serisi bizlere geniş bir acık dunya sunuyordu. Yani bize verilen alanda yapabileceğimiz bircok şey mevcuttu. Warband' den hatırlayacağınız uzere M&B serisinde oyun icerisinde kendi hikayemizi kendimiz oluşturuyoruz. Yani bir kral olmak icin canla başla calışan bir lord da olabiliyoruz, para icin merhametsizce saldıran yağmacının biri de. Bannerlord' da bu işler biraz değişecek. M&B oyuncularının coğundan gelen geri bildirimler uzerine daha derin bir arka plan hikayesi getirilecekmiş oyuna. (Şahsen, bu karara fazlasıyla sevindim. Arka planda gercekci bir hikayeye sahip olmayan oyunları oynamak bana hep sıkıcı gelmiştir. M&B' in onceki oyunları, guzel savaş mekanikleri ve ceşitli muharebe aktiviteleri ile fazlaca secenek sunsa bile hikaye acısından hep bir eksiklik taşıyordu. Arka planda işlenecek guzel bir hikaye oyuna cok buyuk bir avantaj sağlayacaktır diye duşunuyorum.) Fakat endişe duyulmasın, bu hikaye oyunun acık dunya mekaniklerini kısıtlamayacak. Bannerlord, Warband' in 200 yıl oncesinde geciyor ve Calradia İmparatorluğu' nun sona erip, yerel krallıkların yukselişe gectiği bir donemde bulunuyoruz. M.S. 600 ila 1100 yılları arasında kullanılan silahlar ve zırhlar oyunda onemli yer kaplayacak. Bannerlord' un getireceği soylenen en buyuk yenilik ise savaş mekanikleri. Bilgisayar (yapay zeka) ile yapılan savaşlarda her sınıf (okcular, mızraklılar, atlılar vb.) savaş alanında ki gorevlerini layıkıyla yerine getirecek ve yapılan savaşlar gerceğe cok daha yakın olacak. Bannerlord icerisinde bolca ufak hikayenin yer alacağı ve npclerin (onceki M&B oyunlarına gore) daha gercekci animasyonlara sahip olacağı yapılan acıklamalar arasında.
Blogun tamamına erişmek icin: Mount&Blade II Bannerlord - TaleWorlds Entertainment
Yayınlanan uc yeni goruntu (2 adet oyun ici, 1 adet konsept calışması):