Adım 1 RPCS3:

RPCS3 - Download RPCS3 is under steady development and the binaries we produce are highly experimental. Your system requirements may vary depending on your hardware configuration.

Bu siteden programı indiriyoruz.
PS3 System software Get the latest PS3 update.
Buradan 4.87 PS3 yazılım guncellemesini indiriyoruz.
Adım 2 RPCS3: RPCS3 programını indirdiysek, 4.87 yazılımını RPCS3 dosyalarının icine atıyoruz.
Sonundaki sayıya cok takılmayın.
MGS adım 1:
Link vermek isterdim ama ne yazık ki korsana giriyor. PS3 ve oyuna sahip iseniz şu kaynağı okuyun lutfen:
Dumping PlayStation 3 games This guide explains how to obtain your PlayStation 3 (PS3) games and then use your backups with RPCS3. This process is often referred to as dumping and includes different processes depending on the format your game is present. PS3 games are available in two formats: physical Blu-ray discs and...
MGS adım 2:
RPCS3'e girin ve ustteki "Install firmware" kısmına girerek, oyunun icine attığınız 4.87 guncelleme dosyasını secerek yapın.
MGS adım 3: Sol ustteki "Add Game" butonuna basın ve oyunun klasorunu secin.
Klasorun icindeki PS3_Game ve PS3_Update klasorlerini değil, klasorun icine girmeden kendisini secin. Yanlış anlaşılmasın diye yazdım burayı.
MGS adım 4:
Sıra geldi RPCS3 icin onemli bir şey yapmaya. Patch yuklememiz lazım:
patch.yml

Sonundaki sayıya takılmayın. Bir şey denemiştim de.
MGS adım 5:
Oyunu guncellememiz lazım. Bunu indirelim:
ps3gameupdates.zip

RPCS3'u acalım.
MGS'nin ustune sağ tıklayıp en alta inin. "Copy Info" kısmında "Copy Serial" diyelim. İndirdiğimiz PS3 game updates dosyasını acalım.
"Title ID" kısmına yukarıda bahsettiğim, serial numarasını kopyalayıp "verify" diyin. Sonra da cıkan dosyaya download deyin. Altta ufak bir "pkg" dosyası cıkacak. 216 MB boyutunda. Onu indirin. Biraz uzun surebilir.
C:/Program Dosyaları (X86)/PS3 Game Updates/downloads/Metal Gear Solid HD Collection/UP0101-BLUS30847_00-NASMGSPATCH13307-A0103-V0100-PE_fw37000.00.pkg dosyasını gordunuz değil mi?
Şimdi RPCS3'e gelin ve sol ustteki "File" menusunden "Install Packages/Raps" kısmını secip, yukarıda belirttiğim konuma giderek guncelleme dosyasını secin. Guncelleme kısa surecek.
Ayarlar adım 1:
Bu ekran goruntusunu Discord kanalından aldım. Umarım işinize yarar:
Normalde Discord hesabım yok. RPCS3 icin acmıştım, onun haricinde kullanmıyorum. Yukarıdakiler benim ayarlarım.
Surprizbozan: Kendi ayarlarımın program icinde gosterilişi
Ayarlar adım 2:
Surprizbozan: Kendi kontrol ayarlarım
Bu kadar. Şimdi notlar duşmem gerekiyor.
Not 1: Oyun "Ingame" durumunda. Bu yuzden stabil bir oynanış bekleyemeyiz.
Not 2: Oyun ilk acıldığında cok yavaş acıldı. İkinci seferde cok hızlıydı.
Not 3: Firmware yuklerken "overwrite?" yazan bir uyarı gelecek. Evet diyelim ve her seferinde RPCS3'e girerken firmware yukleyelim.
Surprizbozan: Ekran goruntuleri
Surprizbozan: Aldığım FPS değerleri En duşuk 44 gordum. Sinematiklerde 60 FPS sabit. Henuz oyunun başındayım.
Rehberimi okuduğunuz icin teşekkur ederim.
Dosya Ekleri