Yıllarca MMORPG turu oyun oynadım aksiyon shooter turu oyunlara coğu zaman icim ısınmadı. Ama oynamak istediğim birkac oyun vardı beceremediğim, APB Reloaded bunlardan birisi. Knight Online, silkroad, Blade & soul, ve şu anda aktif olarak Black Desert Online oynamaktayım. Son zamanlarda artık MMORPG turunden sıkıldığımı biraz rekabet aradığımı fark ettim. LoL gibi MOBA oyunlarının zaten şu anki durumu ortada bozuk karakterler, değişik ve sacma kitlesi derken LoL zaten oynanabilirliğini minimuma indirmiş durumdayken tabii ki de LoL oynayamazdım.

Ancak şoyle Steam kutuphanesinde gezerken APB Reloaded'i gordum. Eski pusku ama benim oynadığım zamanlarda İngilizcemin yeterli gelmemesi sebebiyle oyunda bir şeyler beceremeyip bırakmıştım, ama o donem CS:GO, R6 gibi FPS oyunlarına Turk gencliği gibi bende kafa yorduğum icin shooter oyunlara yatkınlığım vardı. Gecen hafta tekrar indirip oyuna girdiğimde adam vuramadığımı, bırakın vurmayı gormeme rağmen vucudumun tepki vermesi cok uzun surduğunu fark ettim ve artık sanırım yaşlandım dedim. Ama bir dakika 20 yaş daha yaşlı olmamalı ? MMORPG oyun oynamaktan reflex vs fazla gerek duymadan sadece kombo ezberleyip oynadığın oyun turu benim FPS/TPS shooter turu oyunlardaki yatkınlığımı yok etmiş.

Sizin de boyle sonradan fark ettiğiniz olaylarınız var mı acaba?

Hocam anılarınızı merak ediyorum.