Aklıma bir konu takıldı. Bu zamana kadar bir cok farklı yapımcının farklı oyun motorları ile yapılmış oyunlarını oynadım ama şunu fark ettim ki Valve oyunları daha doğrusu ise Source motoru ile yapılmış oyunları oynarken biraz garip hissediyorum. Oyun ister tek kişilik ister cok kişilik olsun aksiyon olmadığı zaman ve etrafın sessiz olduğu anlarda oyun biraz urpertici oluyor. Mekanların ve haritaların tasarımları, objelerin ya da NPC ’lerin goruntusu, haritalardaki doku/materyaller ve ozellikle ambiyans sesleri gercekten garip geliyor. Mesela gorece yeni Source motoru ile yapılmış Black Mesa, Half Life Alxy ve yenilenmiş grafikleri ile CS:GO da boyle hissetmezken HL serisi, Garry's Mod ve CS1.6, CS Source bir garip hissettiriyor. Acaba oyun motorunun ışıklandırması, renk paleti ve harita tasarımlarının yeni oyunlarda daha dolu, eski oyunlarda ise boş olmasından mı kaynaklı merak ediyorum? Yada eski zamanda cıktıkları icin mi olsa gerek diyeceğim ama eski GTA serileri ya da eski CoD serilerinde hic boyle hissetmemiştim. Aynı şekilde Apex Legends da bildiğim kadarı ile Source motoru ile yapıldı ama diğer Valve ve Source oyunları ile hic alakası yok. Source oyunlarını oynayan kişiler arasında sadece ben mi biraz değişik duşunuyorum yoksa sizlerde benzer hislere kapılıyor musunuz merak ediyorum?
Reddit ve Youtube ’da bu konu hakkında yazılar ve videolar bulunmakta.
https://www.reddit.com/r/valve/comments/haqzmo
Ornek Resimler:
ReadBull.net sizlere daha iyi hizmet sunmak için çerezleri kullanıyor. ReadBull.net'i kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Detaylı bilgi almak için Gizlilik ve Çerez Politikası metnimizi inceleyebilirsiniz.