Selamlar dostlar bildiğiniz uzere 2020 yılı oyun sektoru acısından bitmiş durumda. Peki oyun satışları ne alemde? Bu soruyu niye sorduğum merak eden dostlarım icin dostlar eğer bir oyun yapımcısı girdiği ulkenin pazarında oyun satışlarından memnun olmazsa bu surec o oyun yapımcısının pazardan cekilmesine kadar gidebilir. Ve maalesef ki ulkemizin ekonomik durumdan dolayı bu tarz senaryolarla belki bu gun değil ama bu şekilde devam ederse bir gun yaşayacağız. Neden boyle duşunuyorum cunku dostlarım orneğin Ubisoft alalım. Her yıl neredeyse yeni ve buyuk caplı oyun cıkaran bir firma peki sizce son cıkardıkları AC Valhalla oyunun satış rakamların bileniniz var mı? Tabii ki bunu şirket acıklamadan bilmemiz cok zor ama ortalamam preorder sayısı 5000 civarı cıktıktan sonra alan sayısında 15000 civarı olduğunu duşunuyorum. Kısaca 20 bin satış ulaşmış. Dostlar eğer değerler bu şekilde ise durumumuz vahim. Cunku Turkiye'nin 83 milyon nufus var dostlar. Tamam herkes oyuncu olmak zorunda değil ama bu gun 17 milyon bize gore cok daha kucuk bir pazar olan Hollanda'da bu rakamlar 150K-200 bin arası ise cok kotu bir durumdayız dostlar. Bu arada Turkiye'de oyuncu az değil bu gun PUBG Mobile oyuncu sayısı 20 milyon olarak tahmin ediliyor. Benim goruşum herkesin maddi imkanları eşit değil. Guncel olarak Turkiye'de AC Valhalla oynamak icin Turkiye ortalamasının ustunde bir PC veya konsola sahip olmak gerekir. Ekstradan oyunada 200 TL sayarsak bu sayı daha da duşuyor. Lafın ozu bu dostlar eğer bu şekilde gidersek oyun firmaları once Turkce ceviri, alt yazı vs. iptal edecek. Sonra takmamaya başlayacak ve en son pazardan cekilecek. Aynı şey konsollar icinde gecerli 8300 TL. Bu iyi fiyatı kac kişi alabildi cevrenizden veya Turkiye genelinde? (Geldiği gibi bitmesinin sebebi kara borsadan millete 2 katı satmak. Onlar sayılmaz.) Sizin bu konudaki duşunceleriniz nelerdir?
Lutfen "O zaman oynamasınlar." vb. yorumlar yapmayın.
Başta bitmiş durumdan kastım daha 2020 yeni oyun cıkmayacak anlamında.
Turkiye'nin oyun sektorundeki durumu
Oyun Dünyası0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Oyun Dünyası
- Turkiye'nin oyun sektorundeki durumu