KURULUM
Oncelikle buradan indirmeniz gerekiyor bu makalede v0.1.9a surumunu kullanacağız zip dosyasına sağ tıklayarak tumunu ayıkla diyorsunuz sonra klasoru acıp klasorun icindeki "bin" klasorunden "Engine-sim-app" adlı dosyayı acıyorsunuz. İşte karşınızda simulasyon artık simulasyonu oynayabilirsiniz ama bunu doğru calışıp calışmadığını anlamak icin yapmıştık. Calışıp calışmadığını kontrol etmek icin once "A" tuşuna sonrada "S" tuşuna belirli bir sure basın bu motoru calıştıracaktır motoru calıştırdıktan sonra "Q,W,E,R" harflerinden birini kullanarak gaz vermeyi deneyin. Şimdiye kadar hepsi sorunsuz olduysa farklı motorlar kullanmayı ve kontrolleri oğrenebiliriz.
KONTROLLER
A
Kontak
S
Motoru calıştırmak
D
Dyno'yu acmak (Motorun beygir gucu gibi bilgilerini oğrenmek icin)
H
Deviri sabitleyici (RPM yazıyordu bende devir olarak cevirdim)
G + Scroll
Devir sabitleyicinin ayarı
F
Tam ekran modu
I
Dyno bilgi paneli
Shift
Debriyaj (Boşluk tuşuna basarak yaparsanız daha yavaşca debriyaja basıcaktır veya cekicektir)
Up Arrow
Vites yukseltme
Down Arrow
Vites duşurme
Z + Scroll
Simulasyon ses ayarı
M
Goruş acısını değiştirmek (?)
,
Enter
Simulasyonu tekrar yuklemek
Escape
Cıkış
Q, W, E, R
Gaz pedalı
Space + Scroll
Gaz pedalına ince ayar
1, 2, 3, 4, 5
Simulasyon zamanı
Tab
Panelleri değiştirmek
Tebrikler artık simulasyonda istediğiniz gibi zaman gecirebilirsiniz.
Ayrıca nedense yuksek silindir sayısına sahip motorlar kastırabiliyor benim sistemimde 16V baya kasmıştı, duzeltmek icin epey uğraştım ancak bir turlu duzeltemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
CYBER SOLDIER dedi:
Oncelikle Egnine Simulator'ın ne olduğunu bilmiyorsanız bu bir motor simulasyonudur. Eğer yeterli bilgiye sahipseniz kendi motorlarınızı oluşturabilir veya başkalarının yaptıklarını test edebilirsiniz. Daha fazla bilgi icin simulasyonunda sahibi olan AngeTheGreat'ın şu videosunu izleyebilir yada bu siteden daha fazla bilgi alabilirsiniz. Ben size bu konuyla alakalı Turkce kaynak olmadığı icin bu makaleyi yazıyorum.
KURULUM
Oncelikle buradan indirmeniz gerekiyor bu makalede v0.1.9a surumunu kullanacağız zip dosyasına sağ tıklayarak tumunu ayıkla diyorsunuz sonra klasoru acıp klasorun icindeki "bin" klasorunden "Engine-sim-app" adlı dosyayı acıyorsunuz. İşte karşınızda simulasyon artık simulasyonu oynayabilirsiniz ama bunu doğru calışıp calışmadığını anlamak icin yapmıştık. Calışıp calışmadığını kontrol etmek icin once "A" tuşuna sonrada "S" tuşuna belirli bir sure basın bu motoru calıştıracaktır motoru calıştırdıktan sonra "Q,W,E,R" harflerinden birini kullanarak gaz vermeyi deneyin. Şimdiye kadar hepsi sorunsuz olduysa farklı motorlar kullanmayı ve kontrolleri oğrenebiliriz.
KONTROLLER
A
Kontak
S
Motoru calıştırmak
D
Dyno'yu acmak (Motorun beygir gucu gibi bilgilerini oğrenmek icin)
H
Deviri sabitleyici (RPM yazıyordu bende devir olarak cevirdim)
G + Scroll
Devir sabitleyicinin ayarı
F
Tam ekran modu
I
Dyno bilgi paneli
Shift
Debriyaj (Boşluk tuşuna basarak yaparsanız daha yavaşca debriyaja basıcaktır veya cekicektir)
Up Arrow
Vites yukseltme
Down Arrow
Vites duşurme
Z + Scroll
Simulasyon ses ayarı
M
,
Enter
Simulasyonu tekrar yuklemek (Bazen cokmelere sebep olabiliyor ayrıca sadece Main.MR'ı yeniden yukluyor.)
Escape
Cıkış
Q, W, E, R
Gaz pedalı
Space + Scroll
Gaz pedalına ince ayar
1, 2, 3, 4, 5
Simulasyon zamanı
Tab
Panelleri değiştirmek
Tebrikler artık simulasyonda istediğiniz gibi zaman gecirebilirsiniz.
Ayrıca nedense yuksek silindir sayısına sahip motorlar kastırabiliyor benim sistemimde 16V baya kasmıştı, duzeltmek icin epey uğraştım ancak bir turlu duzeltemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Genişletmek icin tıkla...