Ali Goktuğ Ozduman, henuz 14 aylıkken ağabeyinin okulda yakalandığı grip virusunun bulaşması sonucu ağır bir hastalık gecirdi. Kalbinde tahribata yol acan virus; once kalp, ardından bobrek yetmezliğine neden oldu. 3 yıllık tedavi surecinin ardından Hacettepe Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesi'nde kalp nakli yapılan Ali Goktuğ, yeni kalbiyle hayata tutundu. Ali Goktuğ'un en buyuk hayali, bir an once taburcu olup evine donerek cok sevdiği ağabeyine ve kedilerine kavuşmak. Oğlunun 3 yıl suren zorlu tedavi surecinde yaşadıklarını anlatan anne Tuğce Ozduman, doktorların surec boyunca ilac kullanarak damar yoluyla kalbi desteklemeye calıştıklarını ama bir sure sonra vucudun ilaca tepki vermemeye başladığını soyledi. Ozduman, "Kalp kası hasar aldığı icin kasılmayı bıraktı. Kalp calışmadığı icin diğer organlar da etkilendi. Goktuğ, olumun ucundaydı, eşimle birbirimizi en kotu sonuca hazırlıyorduk. Kalp yetmezliğinde organlara yeteri kadar kan gitmediği icin tum vucut ağrıyordu. Ben cocuğuma ne sarılabiliyor ne de onu opup koklayabiliyordum. Ağrıları nedeniyle yanına yaklaştırmıyor, konuşmak ve yurumek istemiyordu. Bu sureci en ağır şekilde yaşadık, oğlum nakil olmasa hayatını kaybedebilirdi." dedi. Ali Goktuğ'un, gecirdiği kaza nedeniyle hayatını kaybeden 7 yaşındaki bir cocuğun kalbiyle yeniden hayata donduğunu soyleyen Ozduman, uygun kalbin bulunduğu haberini aldığında yaşadığı duyguları şoyle anlattı: "Doktorlar, nakil haberi gelmeden birkac gun once Ali Goktuğ'un makineye bağlanacağını soyledi. Bir gece yarısı odaya geldiklerinde ben yine bir şey oldu, kan değerleri kotu cıkacak diye duşunurken, telefonu uzattılar. Telefondaki doktor, 'Cok heyecan yapmayın ama Goktuğ'a kalp cıktı.' dedi. O anda şok oldum, doktorlara, onume gelene herkese sarıldım. Bu, insanın eline uzatılan bir hayat şansı. Bu şans, herkesin onune cıkmıyor." Kalbi nakledilen cocuğun ailesiyle irtibatta olduklarını anlatan Ozduman, ailenin tek istediğinin Ali Goktuğ'un sağlığına kavuşması olduğunu belirtti. Ozduman, "7 yaşındaki bağışcı ailenin, organ nakline 'evet' demesiyle 6 can hayat buldu, 6 cocuğun hayatı kurtuldu. Aile, Goktuğ'un kalbini dinlemek istiyor, seneye yanlarına gidip oğlumuzun kalbini dinleteceğiz. Nakille birlikte uzun bir aradan sonra artık cocuğumu opebiliyorum." diye konuştu. Organ bağışı cağrısında bulunan Ozduman, Turkiye'de beyin olumunun cok fazla ama bağış oranının cok az olduğunu belirtti. Nakil bekleyen hastalara her gun bir yenisinin eklendiğini ifade eden Ozduman, şunları soyledi: "Ulkemizde, beyin olumu konusu cok yanlış biliniyor. İnsanlar, beyin olumunu bitkisel hayat ve komayla karıştırıyor. Beyin olumunden sonra insanlar, lutfen hastanın organlarını bağışlasın. Cocuklar, acıya dayanmaya calışıyorlar ama maalesef bir sure sonra vucutları dayanamıyor. İnsanların empati yapması lazım, 'Bu bizim başımıza gelmez' diye duşunmemeliler. Ben sağlıklıyım, eşim sağlıklı, cocuğum sağlıklı doğdu ama kalp yetmezliğine yakalandı. Daha dune kadar karanlık gorunen yarınlarımız artık aydınlık, oğlumun geleceğine dair hayaller kuruyoruz."