Ulkemizde cinsellikle ilgili eğitimin hala verilmemesi ve genc kızların cinsellikle ilgili kulakdan duyma, eksik ve yanlış bilgilendirilmeleri sonucu vajinismus ve pek cok cinsel işlev bozuklukları ile karşılaşmaktayız.
Vajinismusun temelini oluşturan ve bilincaltındaki cinsellik, kızlık zarı, vajina ve ilk cinsel ilişkiye yonelik bu yanlış inanışları (cinsel mitler) şoyle sıralayabiliriz.
‘ İlk gece cok canım yanacak, cok acı cekeceğim ’
‘ Benim vajinam ve kızlık zarım herkesinkinden cok daha dar, penisin vajinama girmesi imkansız’
‘ İlk gece kızlık zarım patlayacak, cok aşırı kanamam olacak ve bayılacağım’
‘ Penis sanki bir duvara carpacakmış gibi hissediyorum’
‘ Penis vajinamı paramparca edecek’
‘ İlk gece sanki duvara civi cakarmış gibi penis vajinamda cok acı verecek’
‘ Bir şekilde penis iceri girse de oradan cıkamayacaktır, kilitlenip kalacaktır’
‘ Penis bana zarar verecek, ilk gece cok kanamam olacak ve hastaneye gitmek zorunda kalacağız’
‘ İlk gece o kadar cok canım yanacak ki ertesi gun sandalyeye bile oturamayacağım’
‘ Cinsellik sadece erkeklerin keyif aldığı bir şeydir, kadınlar cinsellikden zevk almaz sadece bir gorev gibi yapar’
Bunun gibi kulakdan duyma pek cok abartılı ve yanlış cinsel inanışların ortadan kaldırılması ve ulkemizde daha sağlıklı cinsel hayatın oluşturulabilmesi icin cinsel eğitimin yaygınlaştırılması cok onemlidir.
Jinekolog Cinsel Terapist
Op. Dr. Ebru Zulfikaroğlu
EVA Kadın Sağlığı- Ankara
[h=2]Ankara Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Vajinismus ve cinsel mitler
Sağlık0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Vajinismus ve cinsel mitler