Vajinismuslu hastalarımızın buyuk bir coğunluğu bize başvurma konusunda oldukca isteksiz gorunmektedir. Bu durumun nedenlerinin başında hastalığın kendi doğası gelir. Yani vajinismuslu kadının bir yarısı tedavi olmak isterken diğer bir yarısı adeta tedaviden kacmak ister.
İkinci onemli neden ise vajinusmuslu kadına vajinası yabancıdır. Yani bir anlamda kadın vajinasının sorumluluğunu almadığı surece kendini “temiz ve iyi hisseder” işte bu nedenle “hemen 1 seansta” yada anestezi altında, ya da alkolluyken, hipnozla , yani sorumluluğu almadan bir cozum arayışına girer. Maalesef sorumluluğu almadan yaşanacak başarı gecici olur yani kişi ertesi gun yaşayacağı ilişkide tekrar başarısız olur.
Ucuncu onemli neden ise malesef deneyimsiz ya da ehliyetsiz kişilerce gercekleştirilen cinsel terapi deneyimleri vajinismuslu kadını ya da eşini umutsuzluğa ve karamsarlığa surukler. Bir cok hastamız “doktor bey biz parmak egzersizi gibi yontemler istemiyoruz” diye direncli bir bicimde tedaviye gelmektedir. Burada sorumluluğu hastaya vermeden, yeterince bilgilendirme yapılmadan, guven kazanılmadan en basit egzersizlerde bile sorun yaşanacağını vurgulamak isterim.
Deneyimli bir terapistle adım adım vajinismusun cozulme ihtimali yuzde 90’ların uzerinde iken vakit ya da eğitim ya da deneyim eksikliği ya da “kolaya kacma” bu oranı yuzde 10’lara kadar duşurmektedir. Cinsel terapilerin en onemli ozelliği sorumluluğu hastanın kendisine verebilmesi, ağrı, kanama, mahremiyet ihlali yaşanmaması, kontrolun tamamen hastanın kendisinde olması ve kalıcı iyileşme sağlamasıdır. Ortalama 5 seans bir cok hasta icin yeterli olmaktadır.
[h=2]İstanbul Psikiyatri uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Vajinismus tedavisi zor mu?
Sağlık0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Vajinismus tedavisi zor mu?