Cok kısaca kadın cinsel organının ilişkiye izin vermemesi olarak tanımlayabileceğimiz vajinismus hastalığında, cinsel terapilerin başarı oranı yuzde doksanların uzerindedir. Yetersiz ve amatorce ya da uzman olmayan kişilerce yapılan tedavilerin başarı şansı cok duşuk olmakta ek olarak bir sonraki yetkin uzmanın da başarı şansı duşmektedir. Bu konuda otorite olan hemen her uzman vajinismus tedavisindeki en buyuk sorunlardan birinin daha onceden beceriksiz, bilgisiz ya da yeterli zaman ayırmadan yapılan vajinismus tedavisi olduğu konusunda hemfikirdirler. Vakit ayırmadan ve yeterli bilgi ve eğitim verilmeyen danışanlar basamakları yapamayıp suclu hissetmekte ve karamsarlığa kapılmaktadırlar. Yeteri kadar bilinclendirilmeyen vajinismuslu icin “parmak egzersizleri” bir kabus haline gelmektedir.
Vajinismus şikayeti olan hastalarımızın ilk bir kadın doğum muayenesinden gecmesinin ve ardından cinsel terapi eğitimi almış bir psikiyatra başvurmasının onemli olduğunu duşunuyorum. Zar kesilmesi, anestetik sprey ve kremler, alkol kullanımı, genel anestezi altında ilişki, botoks, tek seanslık sıcaksu banyolu-uyuşturuculu terapilerin işe yaramadığını, yarasa bile etkisinin gecici olacağını vurgulamak isterim. Vajinismuslu kadının bilincaltında bulunan tedavi ile ilgili korkusu maalesef onu yukarda saydığım terapileri denemesine yol acmaktadır.
Bilgilendirme, bilincaltı calışması vekoşullanma ve korkuya karşı teknikler ve egzersizlerle bu durumun aşılma olasılığı neredeyse yuzde doksanların uzerindedir. Tum kontrolun vajinismuslu kadında olduğu ağrı, kanama, mahremiyet ihlali olmadığı bu kolay ve cok iyi sonuclar veren tedaviye sizleri yureklendirmek istiyorum. Tedavi suresi ortalama olarak 4-8 seans arası olarak vurgulanabilir.
[h=2]İstanbul Psikiyatri uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Vajinismus tedavisi icin hangi uzmana başvurmalı?
Sağlık0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Vajinismus tedavisi icin hangi uzmana başvurmalı?