Merhaba dostlar. Ben forumu cok olmasa da kullanan birisiyim. Doğal olarak da başlıkta gorduğunuz gibi "Valorant aim nasıl gelişir?" konular gormekteyim ve boyle ayrı gayrı anlatmak yerine butun bilgileri 1 yere toplamayı duşundum. Boyle bir seri yapmayı duşunuyorum ve Valorant'ta sorulan sorular ile alakalı hemen hemen her bilgiyi paylaşmak niyetindeyim. Bunların eğer Technopat kurallarına aykırı bir durumu yoksa seri şeklinde anlatacağım.

Arkadaşlar, oncelikle bahsedeceğim 2 şeyi de bilgilendirmem gerekli. İlki, aim aslında kotu ya da iyi bir şey değildir. Aim, hep var olan bir şey olduğu icin dolayısıyla var olanı geliştirebilirsin. İkincisi, burada aimin ile alakalı neyin eksik olduğunu duşunuyorsun? Bu sorunun cevabını bulduktan sonra bu cevap uzerinden antrenmanlarınızı belirlemeniz gerekmekte. Peki, bulduğun bu cevapların antrenmanlarını nerelerde yapabilirsin? Sizlere şoyle soyleyeyim;

Osu!

Osu! Bir ritim vuruş oyunu. Bu ritimleri vururken arkada da şarkı ile beraber oynuyorsunuz (oyun bu şarkılardan oluşmakta zaten). Bu yuzden Osu! Sana şu yararı sağlar;

- timeing (zamanlama) i kavramanı sağlar.
- Fare kabiliyetini geliştirir.
- Kas hafızası nı geliştirir (detaylarını araştırabilirsin.)
-********* kafa dağıtmanı sağlar.

Not: Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın bu konu. Osu! Hicbir şekilde oyuna etki sağlamaz. Burada size yararı sağlanacak etki ozetle fare + motivasyon + kas hafızası ve timeingdir. Sadece bazı bağlantılı konular olduğu icin bunu ekledim. Yani bunda aim kasamazsınız!

Aim Lab

Aim Lab, oyun icerisinde yapmış olduğun aim ile alakalı hatalarını tekrar yaparak gidermeni amaclayan Valorant'dan farklı bir oyundur. Bu yuzden Aim Lab sana şu yararı sağlar;

- fare kabiliyetini geliştirir.
- Flicklerini (anlık hedefe kilitlenme) geliştirir.
- Odaklanmanı arttırır.
- Fare uzerinde yaptığın hataları minimalize etmene (yaptığın hataları en aza indirgemek) yardımcı olur ve geliştirir.
- Anlık tepki sureni azaltır (AVG'den sozetmiyorum, msden sozediyorum)

Valorant poligon ve olum macı

Valorant poligon ve deathmatch (olum macı), CS:GO'ya nazaran biraz daha detaysız olsa da geliştirmekte cok yardımcı oluyor. Dolayısıyla burada da bunları yaparak;

-**** Valorant'ın oyun motoruna biraz daha alışmanı sağlar. Bu, yukarıda anlattığım butun alıştırmalarını oyuna aktarmanı sağlar.
- Anlık oldurme sureni (ms) oyunda daha fazla arttırırsın. Cunku, Aim Lab de yaptığın anlık tepki sureni azaltman, oradaki hız ile burada bahsedilen ile bir olmadığı icin (Aim Lab'e gore yavaş) kas hafızanın daha benimsemesini sağlar.
-** 1V2 / 1V3 / 1V4 ve 1V5 gibi dereceli maclar'da coklu hedefleri vurmanı sağlar. Bunun icin de deathmatch (olum macı) mukemmel bir antrenman alanı

Anlattıklarımı anlayıp kendine yapman gerekenlerin hangisi olduğunu bulunca şu an alta yazdıklarımdan herhangi birisini kendin yapıp aimini geliştrebilirsin.

Osu! Antrenman: 15-30 dakika

- Bir şart yok zaten anlatıldığı gibi burada amac aim kasmak değil. Zaten kasamazsın...

Aim Lab antrenmanı: 10-15 dakika (sırasıyla yapabilirsin)

1-) yana ilerlemeli takip 2-) 360 takip 3-) hareketli atış 4-) ani atış 5-) altılı atış 6-) duzlem uzerinde atış.

Not: Standart olarak bunların hepsi 1 dakika. 10-15 dakika denmesinin sebebi, bahsedilenden bazılarını kendince fazla oynamandır.

Valorant poligon ve olum macı antrenmanı: 15-20 dakika (illa bu kadar olmasına gerek yok)

poligon

Alıştırma botlarını acarak soldan->sağa / 3 defa / kafaya tek mermi tekrar (sağdan->sola da aynı şey gecerli 2 yonde yap.)

Alıştırma botları acıkken bir soldaki bota kafadan vur sonra sağdaki bota kafadan vur (1 mermi hakkın var. Misslersen oldun ve boyle say 50 tane vursan yeter)

Hard botlardan minimum 10-15 maksimum 17-25 bot vurarak 3 defa tekrarla.

olum macı

5 defa olum macı girerek;

1-2. macları beğendiğin tabancalar ile.
3. macı hafif makinalı ile (spectre-Stinger)
4-5. macları ana silahlar ile (vandal-Phantom)

Bunları yaparsanız gelişme kaydedebileceğinizi duşunuyorum. Bu anlattıklarımın hepsini yapmak zorunda değilsiniz. Birkacını bile duzenli olarak asıl oyununuza başlamadan once yaparsanız gelişmeyi fark edersiniz zaten. Fakat, burada aimin ile alakalı sıkıntı olmayabilir de. Her sucu bileğine atmak yersiz olur. Oyun bilgisi, anlık analiz ve oyuncunun ne yapacağını okuyamadıktan sonra "sadece aim" dersin başka bir şey belirtemezsin. Bu yuzden aimden ziyade duşunebilirsin anlattıklarımı. İyi akşamlar dilerim dostum