Antalya'nın Kepez ilcesi Fatih Mahallesi'nde yaşayan Mehmet ve Emine Guc ciftinin 21 yaşındaki Muhammet Fatih Guc adlı oğlu 24 Ağustos ’ta tarihinde evden ayrıldı. O gunden sonra bir daha cocuklarından haber alamayan aile, 29 Ağustos ’ta kayıp başvurusunda bulundu. Kaybolan gencin arkadaşları baba Mehmet Guc ’e ulaştı ve oğlunun kanalizasyonda elektrik akımına kapılıp hayatını kaybettiğini ve cenazenin de kanalizasyon icerisinde olduğunu soyledi. Aile bu haberin uzerine, Gazi Bulvarı uzerindeki belirtilen adreste olan kanalizasyona geldi.

Mehmet Guc, cizmelerini giyerek kanalizasyon icerisine girdi ve yaklaşık yarım saat boyunca arama yaptı. Oğluna dair herhangi bir ize rastlamayan baba, durumu 112 Acil Cağrı Merkezi'ne bildirdi. Antalya'da kroki ile kanalizasyonda bulunan ceset kimliği belirlendi
İhbar uzerine bolgeye polis, AFAD, itfaiye ve belediye zabıta ekipleri yonlendirildi ve daha once yapılan kanalizasyon icerisinde ekipler tarafından yapılan aramada genc bulunamayınca 1 ay once sona erdirilmişti.

Kroki cizimi ile aramalar tekrar başlatıldı Gencin arkadaşları arasından bir kişi kaybolan gencin cesedinin bulunduğu yeri gosteren krokiyi bir tahta uzerine cizdi ve ekiplere ulaştırılan cizim ile arama calışmaları tekrar başlatıldı. Ekipler, bolgede guvenlik şeridi oluşturarak kanalizasyon icerisindeki elektrik akımının kapatılmasıyla krokiye gore arama calışmalarına başladı. Mehmet Emine Guc cifti kanalizasyon icinde calışmaların olduğu sırada ellerindeki krokiyle birlikte endişeli bir şekilde bekledi ve yapılan bu aramada da bir sonuc cıkmadı.

Krokiyi cizen genc, baba Mehmet Guc ’e cizimini ve konumu tekrar gosterdi. Bu sefer belirtilen adrese gelen anne ile baba, cocuklarını aramaya başladı. Baba Mehmet Guc, daha cizilen krokiye gore aranan bolgenin uzak bir noktasında olan rogarın kapağını kaldırıp iceriye girdiğinde yanmış ve tanınmayacak halde bir erkek cesedi buldu.

Cesedin bulunması uzerine ekiplere ihbarda bulunuldu ve olay yerine polis, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kanalizasyon icerisinde uzerinde şort ve kırmızı bir tişort olduğu oğrenilen erkek cesedini tespit eden ekipler, bolgede guvenlik şeridi oluşturdu. Baba cesedin oğluna ait olduğunu tespit edemedi. Antalya'da, evladını kanalizasyonda arayan aile yanmış ceset buldu ARŞİV
Olay yeri inceleme ekiplerinin ozverili calışması sonucu cesedin uzerinden kimlik cıkmadı. Kimliğinin belirlenmesi ve kesin olum nedeni araştırılması icin ceset Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Anne Emine Guc ’ten de DNA orneği alınması sonucu yapılan calışmalarda cesedin Muhammet Fatih Guc ’e ait olduğu tespit edildi. Haberi alır almaz morga gelen aile iki ayrı duyguyu aynı anda yaşadı.

Bir umut gelir diye oğlunu surekli kapı onlerinde beklediğini ifade eden Anne Emine guc, "
Ben hep orada olduğuna inanıyordum. En son cenaze bulunduğunda da benim cocuğum olduğunu biliyordum. Kimse beni dinlemedi. Bende his kalmadı, cunku kabullenmiştim. Şimdi cenazesini alacağım. Sabahlara kadar oğlum gelecek mi diye kapılara bakmaktan yorulmuştum. Allah ’ıma şukrediyorum oğlumun cenazesi bulundu. En azından dikili bir taşı olacak. Cok şukur." dedi. Yaşanan uzucu olayla ilgili baba Mehmet Guc ise, cizilen krokiyle bulduğu oğlunun cenazesini bulmaktan dolayı hem acı hem de mutluluk duyduklarını ifade etti. Olayda cinayetten de şuphelendiklerini soyleyen Guc,
"Krokiyi madde bağımlısı arkadaşı cizdi. Uc kişilermiş ve oğlumla beraber diğer arkadaşı akıma kapılmış. Birini kurtardığını ama benim oğlumu vucudunun etrafını kablo sardığı icin kurtaramadığını soyledi. Ben oğlumu bulduğum zaman ise kablo da yoktu, yanık izi de yoktu. Biz cinayetten şupheleniyoruz. Henuz ifademiz alınmadı ancak sorulursa soyleyeceğiz. Bir yandan bulduğumuza cok sevindik. 2 aydır bekliyorduk. En azından bir mezarı olacak ve dua edeceğiz. Bir taraftan sevinc, bir taraftan uzuntu. Karışık duygular icerisindeyim." diye konuştu. İHA'nın haberine gore, otopsi ve kimlik tespit işlemleri tamamlanan Muhammet Fatih Guc ’un cenazesi, anne ve babası tarafından alınıp Fatih Mezarlığı ’nda defnedildi.