Vajinismus yuzunden evliliğim zehir oldu.12 yıllık evliyim, hala eşimle cinsel ilişkiye girmeyi başaramadık. O an geldiğinde kasılıp kalıyorum, bayılacak gibi oluyorum, cok caresizim. Eşimi seviyorum ve onu kaybetmek istemiyorum. Cinsel hayatımız tekrar geri donmemek uzere bitmiş gibi geliyor. Eşinin hakkımda vereceği kararı beklemekten yoruldum. Beni bırakacak korkusu ile iyileşme umudu arasında olmaktan da yoruldum. Bu işin bir caresi var mı?
Araf inancı bazı din ve mezheplerin ahiret kavramlarında yer alır. Araf kotulerin ve iyilerin nihai ahiret mekanları arasında olduğuna inanılan bir yerdir. Bir erteleme ve kacınma hastalığı olan vajinismus Araf'ta kalmaktır. Cunku vajinismus hastaları evlendikten sonra artık kız değildirler, ancak tam bir kadın da olamamışlardır. Kızlık ve kadınlık arasında kalmışlardır. Onların Araf'ı da budur. Tamamlanmamış bir evlilik; yaşanan her anı sıkıntı veren ama aynı zamanda da bir gun belki umudunu taşıyan bir surectir. Zamana bağımlı olmayan bir noktada duran hasta icin arada kalmak; değişen, dalgalanan ve farklılaşan eşe ve kendi icindeki fırtınalara karşı her gecen gun azalan bir direnctir. Adeta Araf'ta tek başına ve pusulasız konuşan hasta, ilk gece neyse, son gece de o olma iddiasında ve konumundadır. Yani vajinismus bir cehennem kadar vardır ve bir cennet kadar yoktur. Araf'ta kalmış vajinismus hastası; cennet ve cehennemin arasında kendileri hakkında verilecek hukum bekleyenler gibi korku ve umut arasında kalırlar. Vajinismus hastaları cinsel birleşmeden korkarken, ilişkiye girmeyi de umut etmektedirler. Sevgili Can Dundar'ın dediği gibi; en kolayı bir tarafta olmaktır; en zoruysa Araf'ta durmaktır. Vajinismus hastaları kendileri icin yapabilecekleri hicbir şey olmadığına inanmışlardır. Cinsel hayatları tekrar geri donmemek uzere bitmiştir, imtihan sona ermiştir. Hasta sadece eşinin vereceği kararı beklemektedir. Yapmadığı doğru davranışlar ya da yaptığı yanlışlar, onun Araf tepesinde kalmasına sebep olmuştur. Yani korku ve umut arasında olmak, vajinismus sorunu yaşayan insanlarla Araf'ta bulunan halk arasındaki ortak bir ozellik iken, iki grup arasında cok onemli bir fark vardır. Halen yaşayan insanlar inanırlarsa başarabilirler. Yaşayan herkes icin imtihan kapısı kapanmamıştır. Eşinizle birlikte cinsel terapi almak icin bir cinsel terapiste başvurduğunuzda bu sorundan kurtulabilirisiniz, umudunuzu yitirmeyin.
Cinsel birleşme olacağı zaman kendimi kasıyorum. 5 aylık evliyim, ne olduğunu henuz cozemediğim bir sorunum var. Cinsel birleşme esnasında ya da oncesinde herhangi bir korku tedirginlik olmamasına rağmen cinsel birleşme tam olmuyor. Biraz kasıyorum kendimi. Bu nedenle bebek sahibi olamamaktan cok korkuyorum. İlk gunlerde bir isteksizlik ve korku vardı. Gittiğim doktor herhangi bir sorun olmadığını soyledi. Şimdi ne yapmalıyım?
Bir erteleme ve kacınma hastalığı olan vajinismus; hafif bir kasılmadan tum vucutta bir kasılmaya, endişe, korku, tiksinme ve panik haline, bacakların acılmalarını engelleyecek boyutlarda sıkıca kapatılmasına veya elle eşi itmeye kadar değişik şekillerde ortaya cıkabilir ve caresizlikle yaşanır. Zamanla cinsel isteksizlik yapabilir. Ya acırsa diye korkup cinsel ilişkinin gercekleşmesine izin vermemek icin istemsiz bir şekilde yani kontrolunuz dışındaki bu kasılmalar bilincdışınızdan koken alır. Oncelikle rahat olun. Vajina cinsel ilişki sırasında erkeğin penisinin buyukluğu ya da kucukluğune gore kendini hazırlar. Vajina esneyebilen, genişleyebilen ve uzayabilen bir organdır yani vajinismus, genital organların anormalliğinden dolayı değildir. Ayrıca normal şartlar altında normal bir kızlık zarı kanamaz, delinmez, patlamaz, yırtılmaz, cinsel ilişki ağrı ve acı yapmaz. Nasıl ki kuru bir ekmeği ciğnemeden, tukuruğumuzle ıslatmadan yutmaya calıştığımızda boğazımız kanarsa, acırsa, vajinanın icine de kuru kuruya penis sokulmaya calışılırsa, ağrı acı ve kanama olur. Yani rahatsanız, kendinizi kasmazsanız, sulanmanız tam olmuş ise ilk gecede yuzuncu gece de ağrı, acı ve kanamanız olmaz. Cunku vajinanın gorevi penisi icine almak ve neslin devamını sağlamaktır. Vajina bu gorevini yaparken neden sorun yaşansın? Gozumuzde gorme işlemi sırasında ağrı, acı veya kanama oluyor mu? Ama gozumuze toz girse ve biz ovuştursak ağrı, acı ve kanama olabilir. Bu normal dışı bir durumdur. Son olarak şunu belirtmek doğru olur; oldukca karmaşık ve dikkat cekici bir problem olan vajinismusun %100 tedavisi vardır.
Vajinal botoks yaptırılabilir mi? Vajinal botoks yaptırmak sağlıklı mı? Cinsel hayatı olumsuz etkiler mi?
Vajina ve cevresine kontrollu botoks enjeksiyonu yapılarak vajinismus kasılmalarının onune gecilebildiğinin iddia edildiği bu tedavi yontemi henuz gelişim aşamasındadır. Bilindiği gibi botox bir mikrobun urettiği ve kaslarda gecici felce yol acan bir maddedir. Daha cok plastik cerrahide alın ve yuz kırışıklıkları, kaş duşmesi gibi değişik hastalıklarda, cilt altına enjekte edilerek oradaki kasları gecici olarak felc eden ve dolayısıyla kırışıklıkları ortadan kaldıran botoksun vajinismusta da faydası olabileceği duşunuldu ve ilk olarak İran'da ve İsrail'de denenmeye başlandı. Mantık olarak botoks vajina kaslarını gecici olarak felc eder ve boylelikle cinsel birleşme sağlanabilir. Ama kadının ağrıyacak, acıyacak, kanayacak korkuları, cinsel birleşmeye karşı bilincdışı direnci, gecmiş travmalarının etkileri olduğu gibi kalır. Bu durumda botoksun felc edici etkisine rağmen vajinismus devam edebilir veya botoks gecici olarak işe yarasa bile etkisi gectiğinde vajinismus tekrar ortaya cıkabilir. Botoks vajina girişindeki kaslara bir seansta uc ayrı yere enjekte edilerek uygulanır. Bu kaslar gecici olarak felc olduğu icin genişler ve yaklaşık 34 ay bu gevşemeden dolayı cinsel ilişki mumkun olabilir. Bu tedavi cok yeni bir yaklaşım olduğu icin mutlaka botoks uygulamasından once psikolojik ve jinekolojik değerlendirmelerin yapılmasını tavsiye ediyorum.
Eşim cinsel ilişki sırasında korkup beni itiyor, ne yapacağımı şaşırdım. Evleneli 3 ay oldu. Ama hala eşimle cinsel ilişkiye giremedik. O an geldiğinde eşim korkuyor, kasılıyor ve beni uzerinden atıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Ailelerimize konuyu anlatamadık. Herkes bir sorunumuz yok zannediyor. Lutfen bize yol gosterin.
Vajinismus, kadınlarda gorulen psikolojik kokenli cinsel bir hastalıktır. Başta vajina girişini cevreleyen kasların istem dışı kasılması olmak uzere tum vucutta meydana gelen bir kasılma, cinsel birleşmenin acı ve ağrıya sebep olacağına dair endişe ve korkudan dolayı cinsel birleşmenin hic gercekleşememesi şeklinde tanımlanabilir. Ayrıca eşiniz kasılmayı ve sizi uzerinden atmayı isteyerek yapmaz, bu sizi sevmediğini ve istemediğini gostermez. Hastalığın tedavi sureci oldukca basittir. Evlilikte onemli bir sorun oluşturan vajinismus icin, en kısa zamanda bir cinsel terapiste eşinizle başvurmanızı ve cinsel terapi almanızı onereceğim.
Vajinismus yuzunden evliliğim bitti. 29 yaşındayım ve 1 yıl suren evliliğimin sonlanma sebebi cinsel hayatımızın başarılı olmayışıydı. Once benim vajinismus olduğumu duşunduk, İstanbul Universitesi'ne cinsel işlev bozukluklarından iyi bir psikiyatriste gittim (eşim her ne kadar karşı cıksa da) ama faydası olmadı. Derken beni aldattı ve boşandık. Size sorum; şu an tedavi olmalı mıyım, olsam da hangi konuda vajinismus nedeniyle mi? Cinsel isteksizlik de yaşıyorum aslında ama bu başımdan gecen başarısız evlilikten mi kaynaklanıyordur?
Ulkemizde her 10 kadından birinde gorulen, bir erteleme ve kacınma hastalığı olan vajinismus; kişinin kendisinin umutsuz olduğuna yurekten inandığı psikolojik kokenli bir hastalıktır. Başta vajina girişini cevreleyen kasların istem dışı kasılması olmak uzere tum vucutta meydana gelen bir kasılma, cinsel birleşmenin acı ve ağrıya sebep olacağına dair endişe ve korkudan dolayı cinsel birleşmenin hic gercekleşememesi şeklinde tanımlanabilir. Tedavi edilmezse evlilik ici catışmalara, aldatmalara, boşanmalara, depresyona ve cinsel isteksizliğe yol acabilir. Bu acıdan yaşadıklarınız gercekten cok uzucu. Eşinizin desteği ve onayı olmadan girişilen tedavinin başarısız olması beklenen bir durumdur. Once rahat olun ve icinizde var olan gucle yeniden hayata tutunun. Yaşadıklarınızı anlamlandırmanız ve vajinismusun arkasında yatanları ortaya cıkarabilmeniz icin, alanında tecrubeli bir cinsel terapiste başvurmanızda ve cinsel terapi almanızda fayda var.
Eşimle birleşebilmek icin her yontemi denedim ama olmadı. Ben 10 yıldır evliyim, 35 yaşındayım ve eşimle bugune kadar cinsel ilişkiye girmeyi başaramadık. Kızlık zarımı aldırdım, botoks iğnesi vuruldum, hatta cok para vererek bir kez narkoz altında muayenehanede bir hekimin yanında eşimle zorla ilişkiye girdik. Cok ama cok iğrencti, aklıma geldikce hala insanlığımdan utanıyorum. Bu olaydan sonra eşimden iyice uzaklaştım ve bir daha olmadı. Şimdi icim yana yana hayata kustum ve artık hic bir tedavi yontemine inanmıyorum. Tum hayallerim yıkıldı. Yazılarınız bana bir umut kapısı daha acar mı? Kullerimden yeniden doğma şansım var mı?
Vajinismus, kadınlarda gorulen psikolojik kokenli cinsel bir hastalıktır. Başta vajina girişini cevreleyen kasların istem dışı kasılması olmak uzere tum vucutta meydana gelen bir kasılma, cinsel birleşmenin acı ve ağrıya sebep olacağına dair endişe ve korkudan dolayı cinsel birleşmenin hic gercekleşememesi şeklinde tanımlanabilir. Yaşadıklarınız gercekten cok uzucu ve cinsel tıp bilimi acısından cok yanlış uygulamalar olmuş. Sizi anlıyorum. Ama yalnız değilsiniz. Once rahat olun ve icinizde var olan gucle yeniden hayata tutunun. Eşinizle beraber bu sorunun ustesinde gelebileceğiniz doğru adresler var. Hastalığın tedavi sureci oldukca basittir, rahat olun. Evlilikte onemli bir sorun oluşturan vajinismus icin, en kısa zamanda bir cinsel terapiste eşinizle başvurmanızı ve cinsel terapi almanızı onereceğim. Cunku cinsel terapi ile aynı Prometheus gibi kullerinizden yeniden doğabilirsiniz.
Eşim vajinismus olduğunu kabul etmiyor. Eşim vajinismus ancak oyle olduğunu bir turlu kabul etmek istemiyor. Yıllardır bir doktora bile goturemedim. Artık ben de cocuk sahibi olmak istiyorum. Onu seviyorum ve cocuğumun da ondan olmasını cok istiyorum, bunu yenmenin pratik bir yolu olabilir mi?
Uzun yıllar vajinismus sorunu yaşayan ciftlerde, cocuk sahibi olma isteği, başarılı bir cinsel ilişki yaşama isteği kadar yoğundur. Bu nedenle bazı cinsel terapistler, vajinal giriş problemine hic dokunmadan gecmek suretiyle eşin spermiyle yapay dollenme yaparak gebe kalma onerisini one surup surmeme konusunda tereddude duşmektedirler. Bu sizin icin memnuniyetle karşılanan bir oneri olabilir; ancak eşinizin bu konudaki isteklerini de goz onune alarak bir cinsel terapi surecine girmenizde fayda var. Cunku kadının ve erkeğin ortak bir sorunu olan vajinismus ailesel bir problemdir. Bu nedenle hic bir taraf diğerini suclamamalı veya bu konuda anlayışsız olmamalıdır. Ulkemizde her 10 kadından birinde gorulen, bir erteleme ve kacınma hastalığı olan vajinismus; kolayca teşhis ve cabucak tedavi edilebilir. Tedavi suresi, iyi ilişkileri olan motive edilmiş ciftlerde genellikle cok kısadır; ancak devamlı ağrı, motivasyon azlığı, ilişkideki catışmalar ve motive olamayan ya da iş birlikci olmayan eşin olduğu durumlarda tedavi suresi biraz uzayabilir.
[h=2]Ankara Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Vajinismus soruları ve yanıtları - 2
Sağlık0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Vajinismus soruları ve yanıtları - 2