Konsola '+graph' yazıp oyuna girdiğinizde eğer altta bulunan sv değeri ve yanındaki değerlerden bir veya daha fazlası kırmızı renk oluyorsa istenilen FPS bu yuzden alınamıyor demektir. Benim bu zamana kadar araştırma ve bazı testler sonucunda:
1) İşlemciye aşırı yuk binmesi: Bunun nedeni arkaplanda calışan yuksek işlemci gereksinimi olan bir program olabilir.
2) Termal macun: En cok karşılaşılan sıkıntı termal macunun omru bittiğinde işlemci aşırı ısınır bunun sonucunda işlemci kendi performansını veremez.
3) Virus: Oyunda FPS'e etki eden bu virus nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde sistemime bulaşmış ve bilgisayar acıldığında hic bir sorun olmuyor normal kullanımda sıkıntı yaratmıyor. Oyuna girdikten 10 dakika sonra FPS 25 civarlarına duşuyor. Virusten kaynaklı olup olmadığını anlamak icin oyundayken gorev yoneticisinde işlemci kullan uygulamalara bakmamız yeterlidir. (Sistem dosyalarına bulaşmışsa muhtemelen anlamazsınız.)
4) Ekran kartı - işlemci: Bu sorun ile tanıdığım birine bilgisayar topladığım sırada karşılaştım. Ekran kartı oyunu rahatlıkla acması gerekirken duşuk FPS ve surekli FPS drop ile karşılaştım. Sebebi işe yine işlemci ekran kartı işlemciye gore cok yuksek kalıyordu. Bundan dolayı ekran kartının gonderdiğini işleme işlemci yetişemiyor sonucunda boyle bir sıkıntı oluşuyor. İşlemci değişimi ile sorun cozuldu.
Sıkıntı yaşayanlar icin bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya calıştım. Farklı sorunu olanlar mesaj atabilir.