1975 yılında Erzurum Ataturk Universitesi İslami İlimler Fakultesini kazanan ancak eşinin rahatsızlığı nedeniyle okula gidemediği icin devamsızlıktan kaydı silinen Recep Sevinc, cıkarılan oğrenci affıyla 47 yıl onceki hayalini gercekleştirdi. Oğrenci affıyla birlikte kaydını Adıyaman Universite İslami İlimler Fakultesi ’ne yaptıran Recep Sevinc, torunu yaşındaki sınıf arkadaşlarıyla derslere giriyor. Arkadaşlarıyla kısa surede kaynaşan Recep Sevinc, hem oğrencilik hem de diğer oğrencilere ağabeylik yapıyor.

Recep Sevinc, İHA'ya yaptığı acıklamasında
"1975 yılında Ataturk Universitesi ’nde İslami İlimler Fakultesi kazanarak kayıt yaptırdım. Birkac kez gittim ancak eşimin rahatsızlığı nedeniyle okula gidemedim ve devamsızlıktan kaldım. Eşimden de ayrılamadım. Daha sonra kaydım silindi. Onun icin İslami İlimler Fakultesi benim icimde yani bir kor gibi bir uhde olarak kaldı. Ancak yeni cıkan af nedeniyle kaydımı Adıyaman ’da İslami İlimler Fakultesi ’ne yaptım. İnşallah arkadaşlarım beni bir ornek olarak alır ve kabul ederler” dedi. Recep Sevinc ’in sınıf arkadaşları da kısa surede sınıfa uyum sağladığını ve kendisini cok sevdiklerini ifade etti.