Maddi olanakları yetersiz kesimler icin calışmalar devam ediyor... Kış mevsimine kıza bir zaman kala yeni bir yardım desteği acıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kış mevsimi boyunca ihtiyac sahibi vatandaşların yakacak ve elektrik giderlerine destek olmak icin toplamda 7 milyar lira yardım vereceklerini acıkladı. AA'nın aktarımına gore; Bakan Yanık, ihtiyaclar doğrultusunda kapsamı genişletilen sosyal yardımlarla, dezavantajlı vatandaşlara kamu kaynaklarının aktarıldığını belirtti. Halihazırda Turkiye'nin dort bir yanında bulunan bin 3 sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına duzenli bir şekilde kaynak aktardıklarını ifade eden Bakan Yanık, "
Kış donemi oncesinde ihtiyac sahibi vatandaşlarımızın temel gereksinimlerinin karşılanması amacıyla her ay duzenli aktardığımız periyodik payı, 2 kat artırarak 450 milyon TL'ye cıkardık." dedi.

Bakan Yanık, 'Turkiye Aile Destek Programı' kapsamında kasım ayına ilişkin odemelerin başladığını duyurarak, "
Buyuyen ve gelişen ulkemizin refahını, vatandaşlarımızla paylaşmayı surduruyoruz. Bu kapsamda gectiğimiz eylul ayında butcesini 40 milyar TL'ye cıkardığımız desteğimizde odemeleri bu ay artırarak yapıyoruz. Hak sahibi hanelerimize 850 TL ila 1250 TL arasında bir odeme gercekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı. ‘Turkiye Aile Destek Programı' kapsamında bu ay başlatılan 'Cocuk Bileşeni'nin ilk odemelerin yapıldığına dikkat ceken Yanık,
"Sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki cocuklarımıza yonelik yeni desteğimizi sunmaya başladık. 'Cocuk Bileşeni' kapsamında sosyal yardım faydalanıcısı hanelere cocuk sayısına gore aylık 350 TL ila 650 TL arasında destek sağlıyoruz. Bu kapsamda destekten yararlanmaya hak kazanan 1,8 milyon hanemize toplam 776 milyon TL ilave destek sağladık. Boylece 'Turkiye Aile Destek Programı' kapsamında hem 'Aile Bileşeni' hem de 'Cocuk Bileşeni' ile birlikte toplam 3,2 milyar TL'yi hak sahibi olan 2,5 milyon hanemize hesaplarına yatırmış olduk." acıklamasında bulundu. Bakan Yanık, 2019 yılından bu yana suren 'Elektrik Tuketim Desteği'nde de yeni bir duzenleme yaptıklarını belirterek, "
Turkiye Aile Destek Programı'ndan yararlanan haneleri de artık Elektrik Tuketim Desteği'nden yararlandırmaya başladık. Hanelerimize 130 TL ila 260 TL arasındaki desteğimizi sunacağız. Bu doğrultuda onumuzdeki gunlerde toplam 666 milyon TL tutarındaki 'Elektrik Tuketim Desteği'mizi vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız." dedi. İhtiyac sahibi vatandaşların ısınma giderlerine destek olunması amacıyla bu yıl hayata gecirilen 'Doğal Gaz Tuketim Desteği'nde, kış donemi odemelerinin bu hafta itibarıyla başlayacağını aktaran Bakan Yanık,
"Elektrik Tuketim Desteği'nde olduğu gibi kış donemi oncesinde vatandaşlarımızın ısınma gideri yukunun azaltılması icin Doğal Gaz Tuketim Desteği'mizde onemli duzenlemeler yaptık. Bu donem oncesinde ilk olarak destekten yararlanma şartını esneterek, kiracı olan vatandaşlarımızı kapsama dahil ettik. Ardından, 450 TL ila bin 150 TL arasında olan 2022 yılı kış donemi icin belirlenen destek tutarımızı 900 TL ila 2 bin 500 TL aralığına yukselttik. Onumuzdeki gunlerde odemelerimizi gercekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. Bakan Yanık, 'Doğal Gaz Tuketim Desteği'nde eylul ayında başlayan başvuruların e-Devlet uzerinden surduğunu belirtti. Ote yandan Bakan Yanık, engelli ve yaşlı vatandaşlara yonelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar cercevesinde yurutulduğunu bildirip,
"Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri icin eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda kasım ayında 2,1 milyar TL yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık." dedi.