Nisan ayından bu yana Twitter ’ı satın almak icin uğraşan ve en sonunda 28 Ekim ’de amacına ulaşan Elon Musk, son haftalarda her acıklamasıyla gundem olmayı başarıyor. İşten cıkarmaların ve onemli isimlerin istifalarının yaşandığı Twitter, Elon Musk ile ilk toplantısını yaptı.
Twitter calışanları ile Elon Musk, toplantıda bir araya geldi ve calışanlar, bir saat boyunca Musk ile soru cevap gercekleştirdi. Elon Musk, Twitter ’ın iflas edebileceğini dahi soylerken pek cok onemli acıklamaya daha yer verdi. The Verge ’un eline gecen toplantı kayıtlarından one cıkan bazı acıklamalar şu şekildeydi:
Twitter, bir banka olabilir!
“Odemelerde bu donuşturucu fırsatın olduğunu duşunuyorum. Odemeler gercekten sadece bilgi alışverişidir. Bilgi acısından, orneğin doğrudan mesaj gondermekle odeme gondermek arasında cok buyuk bir fark yok. Bunlar temelde aynı şeydir. Prensip olarak, odemeler icin bir doğrudan mesajlaşma yığını kullanabilirsiniz ve bu kesinlikle takip edeceğimiz yol. Twitter, insanların dunyanın herhangi bir yerine anında ve gercek zamanlı olarak para gonderebilmelerini sağlayacak. Sadece mumkun olduğunca faydalı hale getirmek istiyoruz.”
Twitter, onlemler alınmazsa iflas edebilir: “Kesinlikle harcadığımızdan daha fazla nakit getirmemiz gerekiyor. Bunu yapmazsak ve buyuk bir negatif nakit akışı olursa, iflas eşikte olacaktır. Bu bir onceliktir. 1 milyar kullanıcıya ulaşıp yol boyunca buyuk kayıplar alamayız. Bu mumkun değil. Yapacağımızı sanmıyorum.”
Twitter, TikTok ’a donecek mi?: “YouTube ’a neden bedava trafik veriyoruz?”
“YouTube'u devre dışı bırakmaya calışmıyoruz ama sadece şunu soyluyorum, YouTube'a gercekten bir suru ucretsiz trafik vermemiz gerekiyor mu? Belki değil. Bu nedenle, en azından icerik oluşturuculara, videolarını Twitter'a koymak ve YouTube veya TikTok'ta durum ne olursa olsun elde ettikleriyle aynı veya belki biraz daha fazla kazanmak istiyorlarsa secenek sunun.
Aslında, tam ekran video moduna gectiğinizde, videoları cevirmeye başlayabileceğiniz Twitter videosunu kurcalıyordum. Aslında kotu değil. Ben de ‘Tamam, iyi, oldukca iyi ’ dedim. Bence bunun uzerine inşa etmek cok mantıklı.
En başta video icin reklamlarımız yoksa icerik oluşturucu carkını nasıl başlatırız? Abonelikler burada devreye giriyor cunku YouTube da aboneliklere sahip ve abonelere reklam gostermiyor. Bence bu, biraz para harcamaya başlamanın ve en azından YouTube'daki icerik oluşturucularla eşleşmekten biraz daha iyi eşleşmeye başlamanın mantıklı olduğu bir durum ve şimdilik onlara makul olcude rekabetci, belki de Twitter ’daki icerikleri icin YouTube ’dan biraz daha fazla para odeyeceğimizi duşunuyorum.”
Uzaktan calışma tartışmalarına bir cevap daha verdi: Gectiğimiz gun uzaktan calışmayı tamamen devre dışı bırakan Elon Musk, tartışmaların artmasıyla yeni bir acıklama yaptı. Musk, kısa ve oz bir şekilde aslında şunları soyledi:
“Acık konuşayım. Kişiler ofise donebilecekleri halde ofise donmezlerse şirkette kalamazlar. Bir ofise gelebiliyorsanız ancak gelmiyorsanız, istifanız kabul edildi. Bu kadar.”