Ankara'nın Yapracık mevkisinde yol kenarındaki maket polis aracını gercek sanarak otomobille duran ve geri manevra yapmaya calışan surucuden şuphelenen biri, polise ihbarda bulundu. Plakası bildirilen aracın surucusu, Polatlı girişinde polisin 'Dur' ihtarına uymadı. Kovalamaca sonucu durdurulan aracta bulunan 3 kişi, yakalandı. Aracta 2 torba icinde 28 bin uyuşturucu hap ile bir miktar metamfetamin ele gecirildi. Aracta bulunun uyuşturucu maddenin kime ait olduğunu bilmediğini iddia eden Erinc Arslangoz (31), Zeki Ozdoğan (21) ve Gurkan Karaoğlan (31) tutuklandı. 3 kişi hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' sucundan 15 ’er yıl hapis ve 30 bin gune kadar adli para cezası talebiyle dava acıldı. Ankara 12 ’nci Ağır Ceza Mahkemesi ’nde tutuklu yargılanan sanıklarda Zeki Ozdoğan, savunmasında, sosyal medyada acık kimlik ve adres bilgilerini bilmediği kişiden uyuşturucu hapları satın aldığını soyleyerek, "Hapları Ulus ’ta teslim alıp, parayı da elden verdim. Uyuşturucuyu yine sosyal medya hesabımdan acık kimliğini bilmediğim 'Serhat' adlı kişiye sattım. Teslim etmek icin araca ihtiyacım vardı. Mahalleden tanıdığım diğer sanıkları gorunce araclarına bindim. Uyuşturucudan ikisinin de haberi yoktu" dedi. DHA'nın haberine gore, duruşmada tanık olarak dinlenen polis amiri, o akşam nobetci olduğunu, ihbar hattını arayan kişinin, Ankara ile Polatlı arasında bulunan Yapracık mevkisinde siyah aracın tepe lambası yanıp sonen maket polis aracına yaklaşık 100 metre kala durduğu ve geri manevra yaparak kactığı ihbarında bulunduğunu soyledi. Tanık polis, arac bilgilerinin bolge ekiplerine bildirildiğini, Polatlı girişinde polis ekiplerince onunun kesildiğini ancak surucunun durmayarak kacması uzerine şuphelilerin takip sonucu yakalandığını anlattı. Sanık ve tanık beyanlarının ardından sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi.