CS:GO'ya gelen yeni guncellemeyle birlikte artık takasla elde edilen eşyaların tekrar takas edilebilmesi icin 7 gun beklemeniz gerekecek. Bunun dolandırıcıların tespit edilmesini kolaylaştırmak ve bu tarz kotuye kullanımları daha etkin bir şekilde engellemek adına yapıldığı yazılmış.
Ozellikle YouTube'da konuyla alakalı bircok icerik ureticisi yeni guncellemeye tepki gostermiş durumda. Kimisi CS:GO'nun biteceğini, kimisi yeni bir Counter Strike oyunu geleceğini, kimisi bu guncellemenin geri alınacağını, kimisi Steam'in satılacağını iddia etmiş durumda. Haliyle de bu işten para kazanan insanların buyuk kısmı bu guncelleme ile mutsuz.
Kişisel olarak ise ben bu guncellemenin gayet iyi bir gelişme olduğunu duşunuyorum. Counter Strike, tarihinin hicbir doneminde bu kadar cok hile ve kumarla bir arada olmamıştı. Oyun oynanamayacak hale geldikten sonra, artık tumden kumar ve ticaret aracı haline geldi. 18 yaşından kucuk olsanız dahi mobil odeme, on odemeli kartlar vs. ile cok kolay bir şekilde skin alabiliyor, yine piyasada 100'lerce ceşidi bulunan kumar sitelerinde istediğiniz gibi Rulet, Blackjack, Jackpot vb. oyunlar oynayabiliyorsunuz. Tabi bu durumun en buyuk sucluları elbette Twitch yayınları ve YouTube uzerinde bu sitelerin tanıtımını yapan yayıncılardı. Coğu yayıncının takipcilerinin buyuk kısmı cocuk yaş kitlesini oluşturduğundan, bu tarz icerikler cok daha tehlikeli bir hale gelmişti. Kanımca ben boyle bir guncelleme gelmesine hic uzulmedim. Ceza kanunlarımıza gore kumar oynatmak ve kumar oynayanlara yer sağlamak suc olmasına rağmen bu insanlar Twitch ve YouTube uzerindeki denetimsizliği kullanarak aslında bircok kucuk cocuğun hakkına girdiler. Kumar da tıpkı sigara ve uyuşturucu gibi kotu bir alışkanlıktır ve kucuk yaştaki cocukların bu tarz kotu alışkanlıklar edinmesi, ileriki yaşamlarını son derece olumsuz etkiler. Uzun lafın kısası, devlet eliyle henuz bu insanlara bir yaptırım uygulanmamış olsa dahi, Steam tarafından dolaylı da olsa boyle bir set cekilmesi beni son derece mutlu etti.
Sonuc olarak, herkes CS:GO'nun geleceği hakkında olumsuz duşunse de, herkes biliyor ki en azından VR teknolojisi evlerimize girene kadar, Counter Strike bitmez. Cunku bu oyun sadece CS:GO'dan ve pahalı skinlerden ibaret değil. Gunumuzde hayranı olup keyifle izlediğimiz profesyonel oyuncuların buyuk coğunluğu bu oyunun en eski versiyonlarından beri oynayan insanlar. O yuzden sırf bu yuzden senelerin oyununun bir kalemde biteceğine hic ama hic inanmıyorum.