Zonguldak'ın Alaplı ilcesinde yaşayan 43 yaşındaki Adem Kocak, 7 ay once fazla kilolarıyla uğraşırken ameliyat olmaya karar verdi. Merdiven kullanırken nefes darlığı ceken, ulaştığı 217 kiloyla adeta yuruyemez hale gelen Kocak, Bulent Ecevit Universitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde gorev yapan genel cerrah doktor oğretim uyesi İlhan Taşdoven ile tanıştı. Hazırlanan program doğrultusunda ilk olarak 8 kilo veren Kocak, tup mide ameliyatı icin ameliyat masasına yattı. Yaklaşık 40 dakika suren ve başarılı gecen operasyonun ardından sağlığına kavuşan ve diyetlerle kilo vermeye başlayan Kocak, yeniden yurumeye başlayınca moral buldu. Cocukluğundan bu yana kilo aldığını anlatan Kocak, İHA'ya yaptığı acıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Cocukluğumdan beri kilo alıyorum. Ameliyat icin araştırma yaparken İlhan hocaya rastladım. Burada olduğunu gordum. Gelmeye karar verdim. Yururken sırtım ve ayaklarım ağrıyordu. Zorluk cekiyordum. Nefes sıkıntısı oluyordu. Merdiven cıkarken zorlanıyordum. Şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. Moralim de yukseldi. Ameliyat olduğum icin de daha mutluyum. Doktorun onerilerine uyacağız. Taburcu olacağız. Diyete uyacağız, spor yapacağız."
Hastanın 7 ay once kendilerine başvurduğunu anlatan İlhan Taşdoven, "Hastamız 43 yaşında erkek hasta. Evde hareketsiz bir yaşam tarzıyla kilo almış. Obezite merkezine başvurdu. Psikiyatri, endokrin, kardiyoloji, goğus hastalıkları multidisipliner olarak değerlendirildi. Ardından obezite ameliyatına karar verdik. Oncesinde 2-3 ay diyet programına aldık. Hastaya 10 kiloya yakın kilo verdirdik. Hastanın ameliyatını gercekleştirdik. Tup mide ameliyatı yaptık. Hastamızın beden kitle endeksi 82. Super obez olarak geciyor. 217 kilo hastamız. Ameliyat sonrası hastamız su icmeye başladı. İki uc gun sonra yurume ve egzersiz hareketlerine başladı. Obeziteye bağlı kalp hastalıklarından tutun. Obezite deyip gecmeyin. Obezite bir hastalık ve tedavi edilebilir bir hastalık. Erken mudahale edilirse hastanın vucudunda oluşturduğu zararlı etkilerden erken mudahale ile geri donulebilir. O yuzden erken mudahale her zaman onemli. Ya diyet, ilac tedavisi veya cerrahi. Diyet ve egzersiz ile bu hastamız hızlı bir şekilde kilo verecek. Sağlıklı beslenmeyi oğreteceğiz. Karbonhidrat, rafine gıdalardan uzaklaştıracağız. Sebze ağırlıklı beslenmesini oğrenecek. Midesi kuculduğu icin cok fazla gıda alamayacak. Kilo vermesine yardımcı olacak. Hangi ameliyatı olursanız olun diyet yapmazsanız fiziksel aktiviteyi artırmazsanız yaşam tarzınızı değiştirmezseniz kilo alırsınız. Bu hastanın da ameliyat yaparak destek olmaya calışıyoruz. Motive olmasını sağlıyoruz. Boylelikle hızlı kilo veriyorlar. Ve o kiloyu koruyorlar hastalar" diye konuştu.