Kadında cinsel sağlık dendiğinde ilk akla gelen ilişkiye rahatlıkla izin vermemesi bir başka deyişle vajinismus olmaktadır. Oysa cinselliğin normalini bu kadar basite indirgememek lazım.
Cinsel sağlık, cinsel kimliğe bağlı olarak fiziksel, duygusal ve sosyal olarak iyilik halidir. Yani cinsel sağlık sadece hastalığın olmaması, kusurun olmaması olarak gorulmemelidir.
Cinsel sağlık; cinselliğe pozitif ve saygılı bir yaklaşım icinde, zevkli, hoş, guvenli cinsel deneyimlerin oneminin bilinip, bu bilince uygun davranılmasını gerektirir. Bu bakış acısıyla cinsel sağlık sorunlarını yonetmek, tedavi etmek anlamında kapsamlı ve butunsel bir yaklaşımı benimsemekteyiz. Maalesef hala insanlarda ozellikle kadınlarımızda cinsel konularla ilgili tabular yasaklar, gunahlar, batıl inanclarla cercevelenmiş tum hayatı zehreden sıkıntılar mevcuttur. Oysaki cinsellik ve cinsel ilişki neslin devamlılığı icin insanoğluna verilmiş hazır bir lezzettir.
İnsanlığımızdan uzaklaştıkca insana dair olan tum guzelliklerden mahrum kaldığımız gibi, cinsellik nimetlerinden de mahrum kalıp sıkıntılarını yaşamaktayız. Bunca yıllık uzmanlık hayatımda bircok ciftin sadece cinsel problemlerinden dolayı sıkıntı cekip ayrılma noktasına geldiğini gordum.
Oysaki ciftler arasındaki cinsel cekim ve birlikte yaşanılan doyum noktaları ilişkiyi kuvvetlendirmekte, yakınlığı ve birbirinin olmayı sağlamaktadır. Zaten kadında ve erkekte birbirlerinde sukûnet bulacakları şekilde cinsel duygular, uyaranlar ve bunları tetikleyen hormonlar yaratılmıştır.
İşte kadın ve erkek arasındaki tum muhteşemliği ile işleyen bu sistemle bilerek veya bilmeyerek yaptığımız yanlış yonlendirmeler, tabular, yasaklar, korkular, acı beklentileri vs. algılamamızdan kaynaklanmakta. Or. Hicbir erkek (en azından ben gormedim) eşim orgazm olmuyor diye bize gelmiyor. Ama eşinin vajinismusu varsa bir şekilde profosyenel yardım carelerini arıyor.
Hic anlayamadığım konulardan biride yıllarca vajinusmusu olan kadın, bunun carelerini bulmak yerine gebe kalmak icin tup bebek tedavisine geliyor. Sonucta durum bu kadar vahimken’’cinsel sağlık’’ konusunda konuyla ilgilenen biz profesyonellere ve basın – yayın organlarına cok iş duşmekte.
Benim temel yaklaşımım her konuda olduğu gibi bu konudaki sorunları cozmek icin de, ozenilerek yaratılmış olan beden ve ruh programımıza uygun davranmak olduğunu duşunuyorum. Yani oze donmek, insanlığımıza donmek, yaradılışımızdaki tum sistemlerin muhteşemliğini fark edip bunların calışmasına izin vermek.
Fakat maalesef hÂlihazırda yaşanan cinsel sorunların en buyuk nedeni yasak ayıp gunah kavramlarıyla, cinsellikte yaşanması gereken tabii surecleri insan beyninde, ozellikle kadınların zihninde yalan yanlış bilgilerle programlıyoruz. Mart ayında miyav miyav eşini aramayan damlara cıkmayan kedi (tabii hadım ettirilmediyse, yani programı bozulmadıysa) veya vaginismuslu hayvanlara rastlanmamaktadır.(İnşallah onlarında beynini yıkama yolunu bulmayız)
İnsanoğlu ne yazık ki kendisine verilen tum nimetleri suiistimal ettiği gibi cinsellik nimetini de kotuye kullandığından sıkıntısını yine kendisi cekmektedir. Bu anlamda cinsel terapilerde oze donmek, icsel yolculuk yapıp programdaki bozukluğun nedenini keşfedip doğru programın işlemesine izin vermek, sonucta kadınlığa ve erkekliğe has cinselliğin en keyifli ve doyurucu bir şekilde yaşanabilmesi icin hipnoz, EFT gibi teknikler cok buyuk oranda fayda sağlamaktadır.
Benim inancım, tedaviden cok daha onemli olan normal sağlığımızı korumak gibi cinsel sağlığımızı da korumalıyız. Ozellikle cocuklarımızın beden sağlıklarına verdiğimiz onem kadar ruh ve cinsel sağlıklarına da aynı hassasiyetle yaklaşmalıyız. Gereksiz tabularla, korkularla yetiştirmemiz ne kadar sakıncalıysa gereksiz ve zamanında once uyaranlar vermenin de o denli zararlı olacağını unutmamalıyız.
[h=2]İstanbul Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Vajinismus - hipnoterapi
Sağlık0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Vajinismus - hipnoterapi