Turkce olarak (Valve Anti Hile Sistemi). İngilizce olarak (Valve Anti Cheat).
Kullanıcıların bilgisayarlarında kurulu olan hileleri tespit etmek icin kullanılan otomatikleştirilmiş bir sistemdir. Bir kullanıcı tanımlanabilir hile yazılımı kullanan bir bilgisayardan VAC korumalı bir sunucuya bağlanırsa, VAC sistemi kullanıcıyı gelecekte VAC korumalı sunucularda oynamaktan yasaklar. Steam'da şu anda V.A.C sistemini kullanan toplam 118 oyun mevcut. Bu oyunlara bakmak icin Buraya tıklayın.
V.A.C'ın anlamını oğrendik. Peki bu sistem bu oyunda nasıl işliyor?
İlk oncelikle bu koruma mağdur bir kişiyi banlamaz.
Ozellikle son zamanda gorduğum yorumlar "Ben hile acmadan ban yedim, VAC shot yaptım ban yedim. vs..."
Arkadaşlar bu sistem sizi boşu boşuna banlamaz bunu kafanızdan iyice bir cıkartın.
Şimdi CS:GO' da 3 şekilde ban hatası alırsınız.
VAC tarafından tespit edilerek.
Overwatch tarafından tespit edilerek.
Kufur, oyunbozanlık gibi seceneklerden ban yemek. (Sureli Overwatch.) veya (Genel bekleme suresi veya Kucuk hatalı.)
Arkadaşlar ilk iki resimden bir yasaklama aldıysanız uzulerek soyluyorum yasaklamanız suresiz bir şekilde kalacaktır. Ama ucuncu resimdeki bir şekilde yasaklama aldıysanız şanslısınız yasaklamanız surelidir.
Yasaklanma ceşitlerini oğrendik. Şimdi bu resimleri oyunumuzda goruyorsak neden yasaklandığımızı oğrenme vakti.
VAC tarafından tespit edilerek. Arkadaşlar eğer hile aktif ettiysek ve bunu VAC korumalı bir serverda yaptıysak bu hata ile karşılaşırsınız veya oyun dosyaları ile oynaşıp hileli config (CFG) kullandıysak boyle bir hata alırız ve suresiz yasaklanırız.
Overwatch tarafından yasaklanmak. Bu konu ile ilgili bir suru yalan dolan atılıyor. Hile acmadım boşuna ban yedim gibi vs... Arkadaşlar bir oyuncu hile acmadan veya oyunbozanlık,kufur ve hakaretten dışında bir şey yapmamış ise overwatcha duşmez. Bu yasaklamayı goruyorsanız bilin ki hile actınız VAC tespit edemedi. Oyuncular sizi report ederek overwatchta incelenmenizi istediler. Hile yuzunden suresiz ban yediniz.
Sureli Overwatch. Arkadaşlar bunun sebebi ise gayet acık. Kufur ve hakaret veya oyunbozanlık yaptınız. Oyuncular sizi reportladı ve sureli bir şekilde yasaklamanızı aldınız.
Arkadaşlar şunu asla unutmayın hicbir oyuncu bir hata yapmadı veya hile acmadı ise ban yemez! Bunun gibi palavralara inanmayın.
Okuduğunuz icin teşekkur ederim. Bir hatam olursa lutfen yorumlarda belirtin. Teşekkurler.
Sakın unutmayın VAC affetmez.