Misafir ağırlamaya bayılan ve butun planlarını yemek uzerine yapan toplumuz fertlerinin diyet yapamama sorununu anlıyor ve cozelim diye yazıyorum. Hele bir de zayıflamak icin canını dişine takmış, mideciğinden bile fedakarlık yapmış cağnım tup mideliler icin ozel gunlerin zorluğu inanılmaz bir huzun sebebi. Butun planlar ihtişamlı masaların hayalini kurduruyor. Boyle gunlerde de yiyip icmeyeceksek olelim bari diyenleri konunun dışında tutarak istese de hayallerindeki gibi yiyemeyecek olanlara ufacık minicik fikirler vermeye geliyorum.
Bariatrik cerrahi ozel gun sevincine duşman mıdır?
Hayır efendim değildir. Ameliyatının ustunden 6 ay gecmiş minik midelilerin de bu heyecanı yaşayıp ziyafet sofrasındaki yerini almaya hakkı var.- fakat daha yeniler icin aynı rahatlıkta konuşamayacağım, onların bir sure daha izleyici olmaları faydalarına olacak-. Biraz psikolojilerini duşunup empati yaparak etrafınızdakiler icin lezzetli ve yuksek proteinli alternatifler geliştirebilir, kucuk mide sahibi kendinizseniz sofrada kendinize uygun secenekleri arttırabilirsiniz. Herkes yerken sizin tavandaki avizeyi seyredecek haliniz yok. Benim gonlum buna gercekten elvermiyor. Masayı şenlendirecek neler yapabiliriz bir bakalım.
Sebzeli Mantar Dolması
20 adet buyuk mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet domates
1 adet dolmalık yeşil biber
1 adet dolmalık sarı biber
1 adet patlıcan
1/4 demet maydanoz
1/2 adet limon suyu
1/2 cay kaşığı tuz
1/2 cay kaşığı karabiber
1 porsiyon: 17kkal – 1gr protein
Mantarların sapları koparılıp icleri temizlendikten sonra minik kupler halinde doğranıp sotelenmiş sebzeler mantarların icine doldurulur. 250 derece fırında 10 dk pişirilir.
Bariatrik Kanepe
1 adet ceri domates
1 halka salatalık
1 kucuk kup beyaz peynir
1 adet kurdan
İle ilk denemenizi yapabilir. Miktarı kişi sayısına gore
1 porsiyon: 12kkal – 1gr protein ayarlayabilirsiniz.
Sadece kucuk bir dilim yiyeceğinize soz vermeniz gereken cok pratik bir tarif geliyor.
Hindi Fumeli Wrap
1 adet tam tahıllı tortilla lavaşı,
1 paket hindi fume (100 gr) ,
1 corba kaşığı suzme yoğurt,
1 kase marul, dere otu, maydanoz
1 porsiyon: 90kkal – 8gr protein
Tortillanın uzerine yoğurdu surup, uzerine once marulu
ve yeşillikleri, sonra hindi fumeyi ekleyip rulo şeklinde
sarın. Sonra 3 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesip
servis tabağına dizerek servis yapın. 1 ince dilimini afiyetle yiyebilirsiniz.
Bir Akdenizli olarak kerevizle yatıp kalkan cok insan tanıyorum ama nefret edenleri de gormezden gelemeyeceğim. Bu tarif kerevizin kokusundan kacanlara bile kereviz yedirebilecek bir tarif. Hadi onyargılarımızı cope atıp deneyelim.
Yoğurtlu Kereviz Salatası
1 porsiyon: 25kkal – 1.7gr protein
1 adet Kereviz kafası
1 adet yeşil elma
1-2 diş dovulmuş sarımsak
250gr suzme yoğurt
Tuz, zeytinyağı
Sunum icin, 1cm kalınlığında kabuklarıyla dilimlenmiş portakal, kerevizin en taze sapları, ceviz.
Kereviz ve elmayı kabuklarını soyarak limonlu suda bekletin. Derin bir kabın icine kerevizi ve elmayı rendeleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, sarımsak ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
Tatlı olarak da meyveden başkasını tercih etmek istemeyeceğinize emin olduğum(!) icin cok kolay, cok sağlıklı ve cok tanıdık bir fikrim var. Sadece biraz şekil yapalım.
Meyve cubukları
1 dilim ananas
2 adet kucuk boy mandalina
1 adet orta boy kivi
1 adet orta boy elma
1 avuc yaban mersini
1 adet: 20kkal – 0.1gr protein
Tek yapmanız gereken cop şiş cubuklarını alıp kucuk parcalar haline getirdiğiniz meyvelerinizi cubuklara dizmek.
Midenizin de sozunu dinlemek şartıyla 3 cubuk kadar yiyebilirsiniz.
Ozel misafirleri icin sofra hazırlayacak olanlara sağlıklı birer alternatif sunabildim sanıyorum. Miktarın cok onemli olduğunu ve midenizi dinlemeniz gerektiğini unutmayın yeter. Cunku size guveniyorum.
Her yemekli buluşmayı sakin, iradeli ve iradenizle gurur duyarak gecirmeniz umuduyla…
Diyetisyen Tuba Kılınc
[h=2]İzmir Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Tup mideliler de yemekli misafir ağırlayabilir ve ağırlanabilirler
Sağlık0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tup mideliler de yemekli misafir ağırlayabilir ve ağırlanabilirler