VALORANT oyuncularının coğu en az bir kere isim değiştirme işlemini yaptı veya yapmak istiyor. Bazı durumlarda oyuncuların eski isimlerinden memnun olmama durumu, bazılarında ise sadece isim etiketi değiştirme veya bir takıma girdiklerinde takım kısaltmasını isim başına ekleme istekleri ortaya cıkabiliyor.
Bu yazımızda VALORANT isim değiştirme nasıl yapılır sorusunun cevabını adım adım anlatarak veriyoruz. Sizde oyundaki isminizi veya isim etiketinizi ustteki sebeplerden dolayı değiştirmek istiyorsanız yazımızda yer alan VALORANT isim değiştirme adımlarını sırasıyla takip ederek hızlıca isteğinizi gercekleştirebilirsiniz. İşte VALORANT isim değiştirme adımları:
VALORANT isim değiştirme nasıl yapılır? Adım #1: Resmi VALORANT sitesine giriş yapın Adım #2: Sağ ustteki ''Hemen Oyna'' butonuna basın Adım #3: Cıkan seceneklerden ''Oturum Ac'' butonuna tıklayın Adım #4: Hesabınıza giriş yapın Adım #5: Sağ ustten isminize tıklayın ve ''Ayarlar'' kısmına tıklayın Adım #6: Acılan Riot Hesap Yonetimi sayfasında ''Riot ID'' kısmına gelin Adım #7: İstediğiniz ismi veya etiketi yazın ve değişiklikleri kaydedin Adım #1: Resmi VALORANT sitesine giriş yapın:
İsim değiştirme işleminin ilk adımına VALORANT oyununda isim değiştirmek istediğimiz icin resmi VALORANT sitesine gitmemiz gerekiyor. Siteye giriş yapmak icin buraya veya başlıktaki bağlantıya tıklayabilirsiniz. Siteye giriş yaptıysanız bir sonraki adıma gecin.
Adım #2: Sağ ustteki ''Hemen Oyna'' butonuna basın:
Siteye giriş yaptıktan sonra sizleri pek cok kategori başlığı ve tıklanabilir buton karşılayacak. Burada en ustte yer alan ve uzerinde oyun bilgisi, medya, haberler, destek gibi başlıkların yer aldığı kısmın en sağında yer alan ‘ ’HEMEN OYNA ’ ’ butonuna tıklamanız gerekiyor. Tıkladıktan sonra neler yapacağınızı bir sonraki adımda oğrenebilirsiniz.
Adım #3: Cıkan seceneklerden ''Oturum Ac'' butonuna tıklayın:
‘ ’HEMEN OYNA ’ ’ butonuna tıkladıktan sonra karşınıza iki farklı secenek cıkacak. Seceneklerden ilki sol taraftaki ustunde ‘ ’Henuz bir Riot Hesabım Yok ’ ’ yazan ‘ ’HESAP OLUŞTUR ’ ’ butonu olacak. Biz bunu değil sağında yer alan ve ustunde ‘ ’RIOT HESABIM VAR ’ ’ yazan ‘ ’OTURUM AC ’ ’ kısmına tıklayacağız. Ardından diğer işleme geciyoruz.
Adım #4: Hesabınıza giriş yapın:
Bir onceki adımı tamamladıktan sonra Riot hesabınızın kullanıcı adı ve şifresini kullanarak hesabınıza giriş yapmanız istenecek. Hesabınızda cift korumalı mail doğrulama acıksa Riot hesabınızın bağlı olduğu e-posta adresine 6 haneli bir kod gonderilecek. Bu kodu e-postanızı kontrol ederek oğrenin ve sitedeki uygun bolume yazın. Hesabınıza başarıyla giriş yaptıktan sonra diğer adıma gecin.
Adım #5: Sağ ustten isminize tıklayın ve ''Ayarlar'' kısmına tıklayın:
Hesabınıza giriş yaptıktan sonra ana sayfaya tekrar gonderileceksiniz. Bu işlemin ardından sağ usttte artık guncel isminiz gozukuyor olacak. İsminizin ustune gelin ve acılan kısımdan ayarlara tıklayın. Ayrıca işiniz bittikten sonra bu kısımdan oturumu da kapatabilirsiniz.
Adım #6: Acılan Riot Hesap Yonetimi sayfasında ''Riot ID'' kısmına gelin:
Ayarlara kısmına tıkladıktan sonra karşınıza Riot Hesap Yonetimi sayfası acılacaktır. Burada kişisel bilgiler, bağlı hesaplar, iki aşamalı doğrulama, giriş yontemi, iletişim tercihleri ve bizim asıl ilgileneceğimiz kısım olan ''RIOT ID'' kısmı yer almakta. Bu kısma giriş yapıyoruz.
Adım #7: İstediğiniz ismi veya etiketi yazın ve değişiklikleri kaydedin:
Burada Riot ID ve Etiket olmak uzere iki farklı değiştirilebilir kısım yer alıyor. ''RIOT ID'' kısmından oyunda gozukecek ismimizi değiştirebiliriz. Bu kısma yeni isminizi girebilirsiniz. Etiket kısmına da ozel bir etiket ismi veya sayısı isterseniz girmeniz mumkun. Hic değiştirmediyseniz cok buyuk ihtimal etiketiniz #TR olarak gozukecektir. Bunu değiştirme imkanınız bulunmakta. Tum işlemleri yaptıktan sonra altta yer alan kısımdan değişiklikleri kaydediyoruz ve işlemimiz bitmiş oluyor.
VALORANT almak istediğim isim alınmış durumdaysa ne yapmalıyım?
VALORANT oyununda isim değiştirmek istiyorsanız yeni isminizin diğer oyuncular tarafından alınmamış olması gerekmekte ancak burada elimizde buyuk bir fırsat yer alıyor. Etiket sistemi sayesinde alınmış bir ismi de almanız mumkun olabiliyor. Eğer yeni isminiz alındıysa etketi değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Bu durumda o ismi alabilmeniz mumkun olabilmektedir.
VALORANT isim değiştirme hakkı sınırsız mı?
Oyunda size sunulan isim değiştirme hakkının resmi olarak acıklanmış bir sınırı bulunmamakta ancak bir zaman sınırı mevcut. VALORANT ’ta yeni bir isim değişimi sonrası bir sonraki hakkınızı kullanmak icin minimum 30 gun yani 1 ay beklemeniz gerekiyor. Bu sure icerisinde yeni isim almanız mumkun olmuyor. Bunu goze alarak isim değiştirmenizi oneririz.
VALORANT isim değiştirme neden yapılır?
Son olarak bu sorunun cevabını vererek yazımızı sonlandıralım. Genelde oyuncular ilk başta aldıkları isimleri beğenmeyebiliyorlar veya eğer bir esporcu soz konusuysa ve takımı değiştiyse isminin başında yer alan takım kısaltmasını değiştirmek zorunda kalıyorlar. Bu noktada her oyunda oyunculara sunulmayan isim değiştirme hakkı Riot Games tarafından VALORANT oyunu icin sunulmuş durumda. Kısacası oyuncular isimlerini beğenmedikleri icin, eğlenceli bir yeni isim kullanmak icin veya esporcu iseler takımları değiştiği icin isim değiştirme yoluna başvurabiliyor.
Bu yazımızda Riot Games ’in populer takım tabanlı 5v5 FPS oyunu VALORANT ’ta isim değiştirme işleminin tum detaylarını adım adım sizlere sunduk. Sizler VALORANT oynuyor musunuz? VALORANT ’ta hic isim değiştirdiniz mi veya değiştirmediyseniz duşunur musunuz? Goruşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşın.