Cok ama cok ilginc bir sorun ile karşı karşıyayım. Bana yardımcı olacağınızı umuyorum.
Ben CS GO'da crosshair eklemek icin Crash'z Crosshair Generator v2 haritasını cektim. Sonra bir crosshair belirledim ama beğenmedim, map icinde default logosuna basarak bunu iptal etmeye calıştım olmadı. Aslında sadece config dosyasındaki cl_crosshair satırlarını silmek gerekiyormuş. Ben oyunu direk sildim ve kurdum.
Sorunum, oyun bir turlu config.cfg dosyasını yaratmıyor ve Geforce Experience de sanırım bu yuzden oyunu optimize etmiyor.
Denediğim yontemler; oyunun ayarlarını Steam blut sisteminden silmek ve yeni bir config yaratmak icin, başlangıc ayarına şu kodu ekledim: -autoconfig +cl_cloud_settings 0
Bunun dışında oyundaki cfg klasorunu silip dosyaları onayladım ve eksik dosyalar yeniden indirildi. Ayrıca Steam/Userdata icindeki 730 nolu CS GO klasorunu sildim. Arkadaşlar ne yaptıysam config.cfg gelmedi.
Birkac foto eklemek istiyorum.
Arkadaşlar anladığım kadarı ile oyun ayarları Steam/Userdata kısmından cekiyor. Burada bulunan cfg dosyasını oyunun CFG klasorune atmayı denedim yine sonuc alamadım. Sizce CFG klasorunde oyun nden config.cfg dosyası yaratmıyor ve neden oyun Geforce Experience tarafından optimize edilmiyor?
Yardımcı olursanız cok sevinirim.
Teşekkurler.
Arkadaşlar sorunu kendim cozdum hemen paylaşayım.
Arkadaşlar NVidia karta sahip olanlar ve Geforce Experience Uygulamasını kullananlar okusun!
Arkadaşlar CS'ye gelen yeni guncellemeyle config.cfg dosyasının yeri değişmiştir.
Eskiden: C:Program Files (x86)SteamsteamappscommonCounter-Strike Global Offensivecsgocfg
Şimdi: C:Program Files (x86)SteamuserdataID730localcfg
Klasorunde yer alıyor. Eğer eski klasorde bulunan yerde gecmişten kalan config.cfg varsa ve buna eklemeler yapsanız da oyunda aktif olmaz kullanamazsınız. Yeni klasorde yer alan config dosyası ile calışmanız gerekiyor.
Son olarak ben Nvida Geforce Experience uygulaması kullanıyorum. Dun CS GO oyununu otimize etmek istediğimde, ayarları alamadığı icin optimize edemedi gibi bir sorunla karşılaştım. Bunun sebebi de yine bu guncelleme ile ilgili. Arkadaşlar yine eski klasorde "Video.txt" isimli bir klasor bulunurdu. Oyunda goruntu ayarlarını değiştirdiğinizde bu dosyaya yazılırdı. Bu dosya sayesinde NVidia Geforce oyunu optimize ediyor. Ancak eğer oyunu silip kurduysanız bu dosya yeni klasorde yer aldığı icin, yani eski klasorde olmadığı icin uygulama bu dosyayı bulamıyor ve oyunu optimize edemiyor. Yapmanız gereken;
Yeni klasorde bulunan "Video.txt" dosyasını eski cfg klasorunun icine atmak bu sayede Nvidia Geforce Experience sorunsuz calışacaktır.
Sanırım bu guncellemeden dolayı uygulamaya guncelleme gelecektir.
Bu yazıda anlatmaya calıştıklarım
1)Config.cfg yer değişimi
2)Nvidia Geforce Experience uygulamasının CS GO oyununu yeni guncelleme ile optimize edememesi
Umarım faydalı olmuştur.