Merhaba arkadaşlar oncelikle update ettiğim sistemimi sizlerle paylaşayım ve anlam veremediğim performans duşukluğu ya da fps duşukluğunu cozmeye calışalım.
İşlemci = İntel i7 4770 3.4 ghz Anakart = MSI gaming 5 Ekran kartı = MSI GTX 970 gaming 5 Ram = 16 GB 1333 Monitor = AOC I2367Fm (23 ) 60 hertz cozunurluk duşunce 75 en fazla Cs go'da daha iyi performans elde edebilmek icin cok dandik olan anakartımla(intelin 100 tlik bir anakartı) ekran kartımı (GT630) değiştirdim ramide arttırdım ancak sonuc olarak eski performansla aynı hatta daha kotu diyebileceğim bir fps sorunu var.

Butun updateleri yapmama rağmen ki işletim sistemim win8.1 yinede birşey değişmedi. Parcaları Format atmadan direk sisteme taktılar suruculeri ustune yukledim kartı goruyor ve tanıyor bununla ilgili bir sorun olmaz heralde?

MSI gaming apple da CPU CLOCK 3900 MHZ / GPU CLOCK 1114 MHZ olarak gozukuyor bu değerler normal mi? CPU CLOCK 7000 de calışması gerekmiyor mu ?

Ayrıca monitorum HDMI olarak bağlı display port cıkışı olmadığı icin boyle kullanıyorum.
Monitorum 144 hertz display port cıkışlı olsaydı fps olarak ne kadar farkederdi bu performans duşukluğununun sebebi sadece monitorum olabilir mi ? Benden daha kotu veya aynı seviyede ekran kartı ve sistemi olanların fps'i 150-300 arası değişkenlik gosteriyor. Benim Fps ise match making serverlarda 90-170 arası değişiyor bazen 70 e kadar duşuyor. Hele birde public kalabalık sunucularda ortalama 60-70 fps ye kadar duştuğunu gordum.

O kadar para harcamama rağmen tam bir hayal kırıklığı oldu ne yapacağımı bilmiyorum yeterli bilgimde yok lutfen bana yardımcı olun arkadaşlar.

Not: Bu sistemde işlemci sıcaklığım BIOS da 90 derece gozukuyor bilgisayarı toplarken intelin kendi işlemci fanının yeterli olacağını soylediler ama cok sıcak değil mi şu an ki haliyle ?