melek ve şeytan ile ilgili atasozu kaprisle ilgili sozler kapris ile sozler
Allah' ın kelimeleri meşe yaprağı gibi sararıp duşmez: cam yaprağı gibi ilelebet yeşil kalır.

Arkamda yurume, ben oncun olmayabilirim. Onumde yurume, takipcin olmayabilirim. Yanımda yuru, boylece ikimiz eşit oluruz.

Aşkı tanıdığında, Yaratıcı'yı da tanırsın. (Fox Kabilesi)

Bir başkasının kabahati hakkında konuşmadan once daima kendi makoseninin icine bak (Sauk Kabilesi)

Bir duşman cok, yuz dost azdır. (Hopi Kabilesi)

Bir kere "Al şunu" demek, iki kere "Ben vereceğim" demekten iyidir. (Kabilesi bilinmiyor)

Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dunya daha iyi bir dunya olmak uzere degişmeye baslamış olacaktır. (Mohawk Kabilesi)

Duşmanımı cesur ve kuvvetli yap! Eğer onu yenersem utanc duymayayım. (Apache Kabilesi)

Fakir olmak, şerefsiz olmaktan daha kucuk bir meseledir.

Gozlerde yaş yoksa, ruh gokkuşağına sahip olamaz.
Gozun ile değil, yureğin ile hukum ver.

Gunumuzde insanlar bilgiyi arar oldu, hikmeti değil.

Halbuki bilgi mazidir, hikmet ise istikbal (Lumbee Kabilesi)

İhanet arkadaşlık zincirini karartır, fakat vefa onu her zamankinden parlak yapar.

İlkbaharda usul usul yuru; toprak ona hamiledir...

İnsanın gozleri oyle kelimelerle konuşur ki dil onları telaffuz edemez.
Kehanet, muhtemel bir olayı kesin bir bakış ile gormekten başka şey değildir. Hava ya bulutlu olacaktır, ya da guneş acacaktır. (Cherokee Kabilesi)
Arkamda yurume, ben oncun olmayabilirim. Onumde yurume, takipcin olmayabilirim. Yanımda yuru, boylece ikimiz eşit oluruz. (Ute Kabilesi)

Komşun hakkında hukum vermeden once, iki ay onun makosenleriyle yuru! (Cheyenne Kabilesi)

Oluler guc ve bilgilerini beraberinde goturmez, yaºayanlara ilave eder. (Hopi Kabilesi)

Senin vicdanın senden başkasını temsil edemez.
Sevgi ile yorulmadan ilerleriz. Sevgi ile, sadece onunla başkaları icin fedakarlık yapabiliriz.
Şeytan hakkında konuşmayın.Genclerin kalbinde merak uyandırır. (Siyu Kabilesi)

Su gibi olmalıyız. Her şeyden aşağıda, ama kayadan bile kuvvetli. (Siyu Kabilesi)

Unutmayın cocuklarınız sizin değildir. Onu Yaratıcı'dan odunc aldınız. (Mohawk Kabilesi)

Yapmamız gereken: her şeyi eski sadeliğine dondurmektir, boylece bozulan duzenimiz yeniden kurulacaktır.

alıntı