Uzun bir yazı oldu ancak malum Dota 2 zor bir oyun diye boşuna demiyorlar. Okumayı benim gibi sevenler icin problem olmaz diye duşunuyorum. Ozet gecmek gerekirse araştırmalarım ve deneyimlerim sonucu Dota 2'de bazı onemli şeyleri oğrendim ancak başka oneriler ve 1-2 tane sorum var bunları cevaplarsanız cok sevineceğim.
Bir sure LOL oynadım (2-3 yıl). Ancak her şampiyonu acmak icin IP istemesi, run sacmalığı, 30 level olma sacmalığı, oyunun sadece farm yapmak uzerine kurulu olması (30 dakika boyunca creep kesmek istemiyorum.) ve oyuncu kalitesinin duşmesi benim sinirlerimi zıplattı ve belki de 1 yıldır oynamıyorum. Ben strateji istiyorum ve LOL'de takım savaşları bazen 2 3 saniyede bitiyor boyle savaş mı olur ya.
Neyse uzunca bir suredir aklımda Dota 2'ye başlamak vardı ve başladım. Dota 1 pek oynamadım ancak Warcraft 3 deneyimim vardı cocukluğumun oyunudur. Şimdi kendi creep, şampiyon ve kuleni deny yapmayı biliyorum. Ağacların kesilebildiğini vs. de biliyorum. Yanındakiyle item paylaşma (İngilizce adını unuttum), eşekle item getirtme, 16. level olduktan sonra kazanılan level yukseltmelerini Str, Agi veya Intel. vermeyi de hatırladım. Bazı itemler Secret Shop veya Lane Shop'tan alınıyor sanırım ama alınca da bazen taa doğduğumuz base'ye gidiyor item bu cok sacma geldi. Nehirde 2 tane run var zaman zaman ortaya cıkan onları da anladım. Ormandaki yaratıkları Pull ve Stack yapmayı da videolardan gordum. Sanırım genel olarak mantığını anladım oyunun bunlar onemli kısımlar diye duşunuyorum. Şampiyon ve itemleri de kendim zamanla hallederim artık.
Bunlar harici oneride bulunabileceğiniz başka bir şey var mı ya da LOL'de ayarlardan oto atağı iptal etme vardı, smartcast vardı bunlar DOTA 2'de de var sanırım ayarlarda gozukuyordu. Bunları ne yapmalıyım hic ellemeden şuan kullandığım gibi mi dursun? Bir de dun sunucudan duştum pingi nasıl gorebilirim oyundayken fps gozukuyor ama pingi de gormek istiyorum. Birde sol alt koşede Glyph gibi bir şey var bu kulelerin dokunulmaz olmasını mı sağlıyor 5 saniye boyunca? Bir de haritanın sağ ustunde bir uyarı işareti var haritada bir alanı işaretliyoruz ancak tam anlamadım bu ne? Birisi o işaretlediğim yerden gelirse uyarı mı veriyor?
İşte bu soruları ve başka onerileri bana anlatacak kardeşlere teşekkurler şimdiden. Biliyorum cok uzun oldu ancak yavaştan da olsa bu guzel oyuna başlamak istiyordum.
Dota 2 Tavsiye
Oyun Dünyası0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Dota 2 Tavsiye