Sevgili Technopat ailesi sihirdarları,

Son zamanlarda canımı sıkan bir konu var. League of Legends'da destek rolu ve konseptinin ulkemizde cok yanlış anlaşıldığını goruyorum. İnsanlar ısrarla bu rolun ADC (saldırı gucu taşıyıcısı) rolune destek olmak icin var olduğunu duşunmekte ve oyunlarını buna gore oynamaktalar. Ancak biliyorsunuz ki aslında bu rolun var olma amacı takıma destek olmaktır.

Gectiğimiz hafta internet kafede eski bir dostum ile beraber Jungle/Support olarak Duo girelim dedik. Kafede tanıştığımız biri de bizi LoL'de gorunce ADC olarak aramıza katıldı. Oyunun ilk dakikaları oldukca heyecanlı ve başarılı gecerken oyun sonlarına doğru bu oz guvenli ADC arkadaşımız oyunu satmaya ve tek başına gidip calılara kafa ata ata olmeye başladı. Bunun uzerine internet kafenin ortasında bana bağırıp benim kendisinin desteği olduğumu, surekli yanında kalmam gerektiğini, aksi takdirde oyunu bilerek satacağını soyledi. Ben de biraz sert cıkınca klavyeye kafamı bastırarak yanlışlıkla flash ulti basmama sebep oldu. Ben de ne yapıyorsun diye cıkışınca bu sefer de bak boyle yapmasaydım kazanamayacaktık gibi sacma bir laf etti. Destek rolune karşı olan bu tavrı kalbimi cok kırdı. Arkadaşım ise bu sure zarfında hicbir şey olmamış gibi orman donmeye devam etti.

Sizce bu rolun geleceği ne olacak? Takıma bu kadar faydası olan bir rolun boylesine hor gorulmesi sizce reva mı? Yorumlarınızı bekliyorum hocalarım.