Bu yazı yeni dostluk sozlerine yer vermektedir.

Bu devirde dost kolay bulunmadığı gibi dostluklar da aynı şekilde cok zor elde ediliyor. Benim mesela selam verip aldığım muhabbet ettiğim bircok arkadaşım var ama dostum dediğim kişilerin sayısı cok sınırlıdır. Cunku biliyorum ki o kişiler ben ağladığım da yurekten ağlıyor ve ben mutlu olduğumda gozlerinin ici guluyor. Her koşulda sorgusuz sualsiz dostum dediğiniz kişi sizin yanınızda ise sakın onu bırakmayın...

Dostca kalın...

1-Şapka cıkarıyorum her mevsime...Her guzelliğe ve dunyaya...
Varsa bir parca ekmeğim,icecek suyum....Dertleşecek,birlikte şarkılar turkuler soyluyecek....
Haksızlığın ustune sıkı bir yumruk gibi yuruyecek,Guneşi boluşturecek bir iki dostum...
Gelecek gunler icin umutluyum.MUTLUYUM!!
MUTLULUKLAR PAYLAŞILDIKCA GUZELDİR!

2-Dostluklara mesken bu yurek, ,Aşka Değil ;Sevgilinin gozlerine değil ; Dostun sozlerine ,Selamına ,merhabasına muhtac bu yurek merhaba dostum yurektesin...

3-Dost vurulunca değil unutulunca olur ve biz sevdiklerimizi kırciceği gibi avcumuzda değil kurşun yarası gibi yureğimizde taşırız.

4-Urkek basladigimiz seyler gun olup vazgecilmez olunca bir bakista sevgiyi yakaliyorsak,kendimizi coskulu,guclu tutkulu hissediyorsak desene arkadas biz dostuz...

5-Sevgimi anladigin dostlugumu paylastigin dertlerime ortak olmak istedigin icin sen benim bir tanemsin.

6-Hayatin sana verecegi en buyuk armagan tutabilecegin bir daldir bir insana verilebilecek en guzel armagansa yurektir ve inan bana dostum sevmek yurek isidir.

7-Sevgiler gecici olabilir asklarda olumlu, olumsuz olan tek sey dostluklardir...

8-Sevgim sinirsiz,ama anlayana... Askim sonsuz,ama yasayana... Dostlugum gercek,ama paylasana...

9-Ne zaman yalniz ve umutsuzsan,ne zaman birdosta ihtiyacin varsa ve hicbirsey yolunda gitmiyorsa gozlerini kapat ve beni dusun her zaman yaninda olurum

10-Hani gozler vardır sozleri anlatır hani sozler vardır gozleri ağlatır hani anılar vardır değeri cok guc anlaşılır bir de dokstluklar vardır yalnız seni anlatır.

11-Hani gozler vardır sozleri anlatır hani sozler vardır gozleri ağlatır hani anılar vardır değeri cok guc anlaşılır bir de dokstluklar vardır yalnız seni anlatır.

12-Gecelere isyan edip haykırdığında yıldızlara uzanıp tutamadığında bu kalleş dunyaya derdini kederini anlatamadığında, ey dost daima beni bulabilirsin yanında.

13-Dost dediğim sevdimi yurekten sever sermayesi sevgidir dostluğu sarfeder boyle guzel sevgiler dunyalara değer dunyalara değecek dostuma yurekten sevgiler

14-Gonuller birdir vucutlar ayrı olsada dostluk abidesi yıkılmış olsada umrumda değil dunya yansada biz dostu unutmayız dost uzaklarda olsada

15-İki dost varmış dunyanın farklı yerlerinde. Birbirlerini ozlediklerinde sevgilerini ruzgara fısıldarlarmış, dışarı cık dostum gor bak ruzgar nasıl esmekte.

16-Derdime ortak neşeme ortak birtek sen varsın ağladık gulduk biz neler gorduk iyi ki varsın dert ortağım unutma dostluğumuz yılları eskitebilir ama yıllar dostuluğumuzu asla.

17-Eski dost duşman olur diye sitem eyleme..ayrılığın sucunu yalnız bana yukleme..ne zaman gelirsen gel başım bulursun..sen benim eski değil eskimeyen dostumsun...

18-Biz kimleriz diye sorma, biz hayata bosvermislerdeniz. Bize hayat nedir diye sorma, biz hayat deryasinda yuzenlerdeniz. Bizi arama luks meyhanelerde ,biz dost sarabı icenlerdeniz.Bize dost, arkadas nedir diye sorma, biz onlar icin olume gidenlerdeniz.

19-Dostlar irmak gibidir, kiminin suyu az, kiminin cok... Kiminde ellerin islanir yalnizca kiminde ruhun yikanir boydan boya...

20-HAYAT; yasamayi , MUTLULUK; gulumsemeyi, SEVGi; hak etmeyi,
VEFA; hatirlanmayi, DOSTLUK; paylasmayi bilen icin vardir.

21-Dost deniz kenarindaki ta$lara benzer, once birer birer toplarsin. Sonra birer birer atmaya ba$larsin. Yalniz bazilarini atmaya kiyamazsin. I$te sen onlardansin..

22-Bizim omrumuzde hayallerimiz vardi irmaklarinda sandallarimizi yuzdurdugumuz,bizim omrumuzde dostlarimiz vardi bir gun gormedigimiz de uzuldugumuz.

23-Sen gulerken yanındakilerde guler ama ağlarken yalnız ağlarsın onun icin oyle bir ağaca yaslan ki asla yıkılmasın oyle bir dost edin ki seni asla bırakmasın.

24-Arkadaşlar 3 ceşittir; biri peynir-ekmek gibidir her gun ararsın; biri ilac gibidir arada bir ararsın; biri mikroptur sen arama o seni bulur...

25-Senle ben Doğu Batı ama dunya yuvarlak.Yollar kavuşmak icin vardır. Birgun biryerlerde mutlaka tekrar buluşuruz arkadaş..

26- Dostluk agğlamaksa yureğindeki acıyı paylaşmaksa uzulduğunde sıcacık bir kucaksa ve dostun icin ateşe atılmaksa dunya durana dek dostumsun...

27-Kavgayı bir yaprağın uzerine yazmak isterdim, Sonbahar gelince sararıp solsun diye... Oysa Dostluğu guneşe yazmak isterdim insanlar sıcaklığını hissetsin diye sonra dostluğu yağmur olup yağdırmak isterdim Her yağışında sırılsıklam ıslanalım diye...

28-Her zaman yenik duştuk esiri olduk anlamsız koşuşturmaların amabirkez adını yureğimize yazdığımız dostlarımızı hic mi hic unutmadık....

29-Kucaklamaya kollarının yetmeyeceği bir ağac bir tohumla başlar en uzun yolculuklar kucuk bir adımla gercek dostluklar ise kucuk bir tebessumle başlar...

30-Semadaki yıldızlar sonunce gozlerinde gecenin yalnızlığını hissedince muhtac olunca bir dost sohbetine unutmaki seni duşunen bir dost var bu şehirde...

31-Kahkaların yeter sarhoş etmeye başka ickilerden tatmak yok yaşa dediğin yerde yaşamak ol dediğin yerde caymak yok"DOSTUM"

32-Yıldızlar bazen gorunmezler , dostlarda bazen yıldızlara benzerler gorunmeselerde onlar hep yerlerindedir .

33-Dostluk ucurmun dibindeki ciceğe hayat veren yağmur damlalarıdır.

34- Merhaba sevgi denizindeki dostluk feneri, biliyor musun bu gece de bana yine sen sevgi ışığını yansıttın, şu an icim sımsıcak ve dostumlayım...

35- Bir dost yuzune ihtiyac duyduğunda başını kaldır ve Gokyuzune bak.. Gunduzleri bulutların , geceleri yıldızların arkasından gulumsuyor olacağım...

36-Gun gelir guller elinde kurursa, yollarına karlar yağar,etrafını huzun bulutları sararsa,ne zaman bir dosta ihtiyacın varsa dost olabildiğim kadar yanındayım ..

37-Belki, en iyi arkadaşlık, sallanan bir koltukta beraber sallandığınız, tek bir kelime etmediğiniz, ve giderken bunun hayatınızdaki en iyi sohbet oldugunu duşunduğunuz kişilerde saklıdır.

38-Dostları ozlemle kucaklamayı unutma, Cocuk sevmeyi, Cicek koklamayı unutma! En zorlu anındayken bile kavganın Gokyuzune bakmayı unutma!

39- Mutluluk bir dostla paylaşılmadıkca yarımdır...
Unutma; Unutulanlar, unutanları, asla, unutmaz Dostum...

40-Bir tutsağın kurtuluşu bir multecinin vatanı ve bir kolenin ozgurluğu kadar uzak olsanda dostluğu sende yaşayacağım yeterki yureğinden beni surgun etme..

41-Dunyada dost denilen kelime yalan.Benim en iyi dostum ickim sigaram.Onlarda terkederdi olmasa param...

42- GUNESE BAGLANDI KORKUYLA ONCE INSAN. SONRA ATESE, SUYA ... AY BATTI SU KURUDU GUN BITTI.. SEVGI KARDEŞLİK DOSTLUKTU SONSUZ OLAN..CAN DOSTUMA

43-Serefle bitirilmesi gereken en agir gorev hayattir Bir anlik zevkin icin namusunu lekelemeye Bir zamanlik mevki icin ayak opmeye Gunluk menfeatlerin icin faziletlerini karartmaya DEGMEZ ARKADAS.....

44-DOSTLAR ARASINA HASRET UCURUMU GİRDİGİNDE, YILDIZLARLA VUSLAT KOPRUSU KURDUK YUREKTEN YUREGE. GONLUMUZUN HASRET GUNLUĞUĞNE UNUTMAYI VE UNUTULMAYI HİC YAZMADIK.

45- Bir dosta ihtiyacım var!!!Sadece omuzunda ağlasam Ve oda bana nedenini hic sormasa Oylece buluşup ayrılsak sonra Bir daha ne ben ona gitsem ne de o beni arasa Paylaşılmış en guzel şey olsa bu yaşanmış acı an Ayrılıkla beraber cesurca? Ve biz hep dost kalsak her şeye rağmen Yine ihtiyacımız olduğunda, Sorgusuz sualsiz, Aynı yerde aynı saatte...

46-DOSTUM OL Ağlarken yabancı omuz aramayayım DOSTUM OL Kalben tut Sevgi sun gozlerinle Ve ne olursan ol DOSTUM OL İster yanım da İster uzakta İster guluşum de İster goz yaşım da Bir ses cığlığım ol Odama dol Ama benim DOSTUM OL

47- Eski bir dostu gordum dun yolda senden bahsetti...Haberin yokmu nisanlandi evleniyor dedi...Islandi gozlerim birden yikilmis mahvolmus gibi...Dayanamayip sordum eskisi gibi yakisiklimi diye...Eskisindende dedi...Ya nisanlisi oda guzelmi dedim...Kafasini egdi KARSINDAYIM AFFET DEDI...

48-Hani dostlar vardır. Bunaldığınızda yanınızda hissettiginiz ,Ve kimi zaman da bulduğunuz. Hani dostlar vardır, iki eli kanda olsa bile, ihtiyac duyduğunuzda koşarak gelen. Hani dostlar vardır, kederinizi kederi bilen. Hani dostlar vardır, uzemezsiniz, kıramazsınız, kıyamazsınız. Hani dostlar vardır, fikre ihtiyac duyduğunuzda, sizi sizden fazla duşunup akıl verir. Hani dostlar vardır, beraber olduğunuzda kederiniz bitiverir. Hani dostlar vardır, Doğduğuna şukrettiğiniz..... TUM DOSTLAR OZELDİR!!

49-Ne uzaklık ne de zaman ayırır dostları yağmur, ruzgar , kartanesi birleştirir onları kapayınca gozlerini, gorurler birbirlerini tıpkı şuan seni gorduğum gibi...

50-Dostluğu yeni doğmuş bir bebeğin kalbine yazmak isterdim, Cocuk buyudukce dostluk da buyusun diye... Kavgayı deniz taşına yazmak isterdim, Deniz taşını atabildiğim kadar uzaklara atıp Dalgalar arasında yok olsun diye...

51-Merhaba arkadaşım bir gun bahar olmak istersen ciceklerin daima acık olsun bir gun cicek olmak istersen yuzun hep guneşe donuk olsun ve bir gun birini severken kalbin hep onunla olsun

52- Evet arkadaşım!Gulmek varken surat asmak niye,guldurmek varken ağlatmak niye,guzel sozler soylemek varken,kalpleri kırmak niye?Hayat cok kısa arkadaşım ve bu dunyadaki hic bir şey kırılan kalplere değmez.

53-Tum guzellikler ardında O dost kalmış tek başına Uzaklarda cok uzaklarda Hatıralar gibi eski zamanlarda O dost kimbilir şimdi nerede Belki dunyada belki ecelde Belki de tum guzelliklerde Hatıralar gibi eskilerde

54-Dost diye yurek saldım gurbet ele, elleri boş gozu yaşlı dondu geriye. Dedi;dostluk olmuş yarenlik unutulmuş. dedim;ya şu karşıkı dağlar onlar dost değilmi dedi;heyhat susamışsın seraptır onlar o an siliniverdi dost diye sırt verdiğim o dağlar

55- Affet beni hep guzeli analım.Anılarda tebessum yaşatalım.Ben kırdım, ben uzdum yaraladım.Mutluluk golgen olsun ARKADAŞ'ım.

56-PAYLAŞMAKSA CIKARSIZ SEVGİYİ,HİSSETMEKSE İCTENLİĞİ,ARAMAKSA DERTLERE COZUM,GUVENEBİLMEKSE NEDENSİZ SONSUZA KADAR