Bu konu; Oğretmenler gune mesajları hakkında bilgi vermektedir.

Melekler oğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve olumsuz mesleğidir. Urunu insan olan ve başlı başına bir amac olmaktan ote, bizleri yuce gayemize ulaştıran bir vasıta olarak goruyorum oğretmenlik mesleğini.Yaklaşmakta olan oğretmenler gunu ile ilgili mesajlar guzel sozler ve mesajlar bolumumuzde.

Okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki, Turk milleti, Turk sanatı, ekonomisi, Turk şiir ve edebiyatı butun guzellikleri ile gelişir… Mustafa Kemal Ataturk

Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak oğretmenlerdir. Oğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henuz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır… Mustafa Kemal Ataturk

Turkiye'nin bir kac yıla sığdırdığı askerî, siyasî, idarî inkılÂplar sayın oğretmenler sizin sosyal ve fikrî inkılÂptaki başarılarınızla pekiştirilecektir. Hicbir zaman hatırlarınızdan cıkmasın ki, Cumhuriyet; sizden fikri hur, vicdanı hur, irfanı hur nesiller ister… Mustafa Kemal Ataturk

Ulkemizi gercek hedefe, gercek mutluluğa kavuşturmak icin iki orduya ihtiyac vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan (bilim, kultur) ordusudur… Mustafa Kemal Ataturk

Ordularımızın kazandığı zafer, sizin eğitim ordularınızın kazanması icin yolu actı gercek zaferi siz, oğretmenler kazanacaksınız Bunu başaracağınızdan kuşkum yoktur Sarsılmaz bir inancla ben ve arkadaşlarım sizi gozeteceğiz. Sizin karşılaştığınız tum engelleri kıracağız… Mustafa Kemal Ataturk

Bir topluluk ulus olabilmek icin mutlaka eğiticilere, oğretmenlere muhtactır. Onlardır ki, toplumun gercek bir ulus haline getirirler… Mustafa Kemal Ataturk

Gencliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın (kulturun) muspet fikirlerini veriniz. İstikbalin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Hur fikirler tatbik (uygulama) mevkiine konduğu vakit Turk milleti yukselecektir… Mustafa Kemal Ataturk

Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkca, savaş meydanlarında ne kadar parlar zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir… Mustafa Kemal Ataturk

Muallimler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakÂr muallim ve murebbilerini sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır… Mustafa Kemal Ataturk

Eğitimdir ki bir milleti ya hur, bağımsız, şanlı, yuksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder… Mustafa Kemal Ataturk

Oğretmenler; Cumhuriyet sizden, fikri hur, vicdanı hur, irfanı hur nesiller ister… Mustafa Kemal Ataturk

Oğretmen bir kandile benzer, kendini tuketerek başkalarına ışık verir… Mustafa Kemal Ataturk

Unutmayınız ki Cumhurbaşkanı bile sınıfta oğretmenden sonra gelir… Mustafa Kemal Ataturk

Dunyanın her yerinde oğretmenler toplumun en ozverili ve en saygıdeğer oğeleridir... Mustafa Kemal Ataturk

En onemli ve feyizli gorevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gercek kurtuluşu ancak bu suretle olur… Mustafa Kemal Ataturk

Bir milleti hur, bağımsız, şanlı, yuksek bir toplum olarak yaşatan da, koleliğe, yoksulluğa duşuren de eğitimdir… Mustafa Kemal Ataturk

Eğitim sorunlarını cozen uluslar; kultur, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken onem ve ilgiyi gostermeyen uluslar, başka ulusların kolesi olmaya mahkûmdurlar. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve oğretimdir.