Bu konu en guzel ve anlamlı başarı sozlerine yer vermektedir.

İnsanlar yaşadıkları hayat boyunca bazen tokezler ve başarısız olabilirler. Onemli olan her tokezleyip duştuğunuzde asla pes etmeyip kaldığınız yerden daha guclu bir şekilde yolunuza devam etmenizdir. Başarıya giden yol oncelikle azim ve sabırdan gecer. Hicbir zorluk sizi yıldırmasın ve hicbir başarısızlık sizi hedeflediğiniz yolunuzdan alıkoymasın diyerek sizlere en guzel başarı sozlerini sunuyorum.

“Yarının bu gunden daha iyi olacağı umidiyle yetinmek yerine hemen bugun, yarın uyandığımızda kendimizi onceki gunden biraz olsun daha iyi hissetmemizi sağlayacak bir şeyler yapabiliriz.” EDWARD DE BONO ”

İnsan bir şeyi ciddi olarak istemeye gorsun, hicbir şey erişilemeyecek kadar yukseklerde değildir.” ANDERSON ”

İnsanın yanlızca gerceğin ne olduğunu bilmesi yeterli değildir; doğruyu istemesi ve yapması da gereklidir.” GEOTHE”

Bazı insanlar hayatta hicbir gayeye sahip olmadan yaşarlar. Boyle insanlar bir nehir uzerinde akıp giden saman coplerine benzerler. Onlar gitmezler; ancak suyun akışına kapılarak akarlar.” SENECA ”

Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız başlayamazsınız.” GENERAL S. PATTON ”

Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız vardığınız yerin onemi yoktur.” PETER F. DRUCKER ”

Kaderiniz karar anlarınızda bicimlenir.” ANTHONY ROBBİNS ”

Başarı icin plan yapmıyorsanız, o zaman hukmen başarısızlığı planlıyorsunuz demektir.” TOWNSEND ”

Buyuk adamların amacları, diğerlerinin yanlızca istekleri vardır.” DUNYA ATASOZU ”

Eğer bile bile gucunuz yettiğinden daha azını olmayı planlıyorsanız; sizi uyarırım, hayatınızın geri kalan kısmında mutsuz olacaksınız. Kendi yeteneklerinizden ve olanaklarınızdan kacıyor olacaksınız.” ABRAHAM MASLOW ”

İnsan kendisi icin karar verir! Bu yuzden eğitimin amacı karar verme yeteneğini geliştirmek olmalıdır.” VİCTOR E. FRANKL ”

Eğer gelecek hakkında duşunmezseniz, asla bir geleceğiniz olmaz.” HENRY FORD ”

Erişmek isteği hedefi olmayanlar calışmaktan zevk almazlar.” EMİLE RAUX ”

Her şeyden once plan! Nuh Peygamber, gemisini yapmaya başladığı zaman daha yağmur başlamamıştı.” GENERAL FEATURES CORP ”

Kader bir şans oyunu değil, secim sorunudur. Beklenecek değil, elde edilecek bir şeydir.” WİLLİAM JENNİNGS BRYAN ”

Esas işimiz uzakta bulanık duranı değil, yakında berrak duranı gormektir.” THOMAS CARLYLE ”

Nereye gideceğinizi bilmiyorsanız her hangi bir yol sizi oraya goturecektir.” ANONİM ”

Bir insan hicbir zaman, nereye gittiğini bilmediği zamanki kadar uzun yol gidemez.” OLİVER CROMWELL ”

En buyuk zaman hırsızı kararsızlıktır.” C. FLORY ”

İnsanı ihtiyarlatan geride bıraktığı yılların cokluğu değil, ideal yokluğudur. Yıllar ciddi buruşturur, fakat idealsizlik ruhu oldurur.” G. CENERAL MACARTHUR ”

Hayatı işe yarar bir şekilde kullanmak, onu kendisinden daha uzun omurlu bir şey icin harcamaktır.” WİLLİAM JAMES ”

Kişi bir şeye kendini tamamen adadığına Tanrı da harekete gecer.” C. ALTA ”

Dun oldu, bugun can veriyor, yarın ise henuz doğmadı. Zamanınızı bu acıdan gorun ve faydalı iş yapın.” BİŞR-İ HAFİ ”

Eğer bir hedefiniz yoksa o hedefe nasıl varabilirsiniz?” MARTİN KONE ”

Hayatımız, yaptığımız tercihlerin toplamıdır.” DR. W. DWYER ”

Yapamayacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme.” JONH WOODEN ”

Hayatın amacı, amaclı bir hayattır.” DEEPAK CHOPRA ”

Şuurlu bir şekilde kararı geciktirmek, yani karar vermeye karar vermek, karasızlık demek değildir.” NUVİT OSMAY ”

Zihinlerimizi onlara hakim olan ve baskı yapan belirli bir konuyla meşgul etmezsek, hayal gucunun tam tanımlanmamış alanında cılgınca bir oraya bir buraya koştururlar.” MONTAİGNE ”

Buyuk adamlar olmasa hicbir bir buyuk şey başarılamaz; insanlar da ancak karar verirlerse buyuk olabilirler.” CHARLES DE GAULLE PLANLARINIZI UYGULAYIN VE SONUCA GİDİN ”

Yapacağım diye vakit gecirme, yaptım de!..” PLAUTUS ”

Ya bir işe onceden başlama, Yahut da başladığın işi bitir, yarıda bırakma!..” ZİYA PAŞA ”

Yonumuzu değiştirmezsek hedeflediğimiz yere varabiliriz.” CİN ATASOZU ”

Olgun insan guzel soz soylemesini bilen insan değil, soylediğini yapan ve yapabildiğini soyleyen insandır.” KONFUCYUS ”

Duşunce goncadır; dil tomurcuk. Eylem ise bunların arkasındaki meyve…” RALPH WALDO EMERSON ”

Doğru yonde olsan bile, oyle oturup durursan ezilirsin.” WİLL ROGERS ”

Bilgelik bundan sonra ne yapılacağını, beceri bunun nasıl yapılacağını bilmektir. Erdem ise bunu yapmaktır.” ANDRE STARR JORDON ”

Onemli olan uzaklık değil, ilk adımı atabilmektir.” MADAME DEFFAND ”

Adım adım kucuk başarılar dizisi yaratabilirsiniz. Her yolculuk ilk adımla başlar. Ama gideceğimiz yere ulaşmak icin ikinci, ucuncu ve gerekli tum adımları atmak zorundayız. DAN MİLLMAN ”

Duşta herkesin aklına bir fikir gelir. Ancak başarılı aksiyonerler duştan cıkar, kurulanır ve bu fikir hakkında adım atarlar.” NOLAN BUSHNEL (ATARİ´NİN MUCİDİ) ”

Eylem olmadı mı vizyon bir ruyadır. Vizyon olmadan eylem vakit gecirmektir. Eyleme sahip bir vizyon ise dunyayı değiştirmektedir.” ANONİM ”

Bir noktaya ulaşmanın yirmi değişik yolu olabilir… ama bir an once, bunlardan birine başlamalısınız.” RALPH WALDO EMERSON ”

İstemek, ´İstiyorum´ demek değil, harekete gecmektir.” A. MAURROİS ”

Akıllı kopru arayıncaya kadar, deli suyu gecer.” TURK ATASOZU ”

Uzun yolculuklar tek bir adımla başlar.” CİN ATASOZU ”

Sozcukler bir adamın zekasını gosterebilir, ama amacını gosteren eylemlerdir.” BENJAMİN FRANKLİN ”

Gezen tilki, yatan aslandan nasiplidir.” ANONİM ”

Tırmanmayı goze alan zirvenin hazzını yaşar.” DAN MİLLMAN ”

Derin olan kuyu değil, kısa olan iptir.” CİN ATASOZU ”

Bir insanın davranışının evrensel olcusu, duşunduğu veya inandığı değil, yaptığıdır.” B. C. LEEMİNG ”

İnandığımız şeyler yaptığımız şeylerden farklı olduğunda gercek mutluluk mumkun değildir.” DANA TELFORD ”

Bağdat´ı almaya calışmak; Bağdat´ın kendinden daha mı guzeldi ne!” IV. MURAT ”

Gomleğin ilk duğmesi yanlış iliklenince oburleride yanlış gider.” C. BRUND ”

İyi yapılmış, iyi soylenmişten daha iyidir.” ABD ATASOZU ”

Dunyada tutkulu olmaksızın başarılmış hicbir buyuk şey yoktur.” HEGEL ”

Yaşamda hedeflenecek iki şey vardır: birincisi istediğini elde etmek, ikincisi ondan hoşlanmaktır.” LOGAN PEARSALL SMİTH ”

Yapabileceğimiz şeyleri yapmaya başlarsak, kendimizi hayretler icinde bırakacak sonuclar alırız.” THOMAS EDİSON ”

Buyuk insanların ulaştığı ve koruduğu yukseklik, ani bir sıcrayışla erişilmiş değildir. Onlar diğerleri uyurken geceleri azimle yukarıya tırmanmaya calışıyorlardı.” LONGFELLOW ”

Bilginin efendisi olmak icin calışmanın kolesi olmak gerekir.” BALZAC ”

Calışmak bizi şu uc beladan kurtarır; can sıkıntısı, kotu alışkanlıklar ve yoksulluk.” VOLTAİRE ”

Hic kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır.” S. KETH MOORHEAD ”

Hayat; ne bir yaş, ne bir bayram gunudur, o; bir iş gunudur.” TERRE ”

Yaptığım on şeyden dokuzunun başarısızlıkla sonuclandığını gordum gencken.Başarısız olmak istemiyordum, onun icinde ben de on kat daha cok calıştım.” BERNARD SHAW ”

Başarı coğunlukla, otekiler pes ettikten sonra da ipe asılıyor olmaktadır.” WİİLLİAM FEATHER ”

Hayat santraş oynamaya benzer, cok kez şah dersin, fakat bir kere mat dersin. ” RUS ATASOZU ”

Zafer, zafer benimdir, diyebilenindir. Muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum, diyebilenindir.” M. KEMAL ATATURK ”

Akıl kavradığı ve inandığı her şey başarabilir. ” NAPOLYON ”

İşler asla zor değildir. Yeterki onları kucuk parcalara bolebilelim.” HENRY FORD ”

İnsan yenilince tukenmez, pes edince tukenir. ” NİXON ”

Karşılaşılan zorluklar ne kadar buyukse, bunların ustesinden gelmek o kadar gurur vericidir.” EPİKTETOS ”

Umidini yitirmiş olanın başka kaybedecek şeyi yoktur. ” BOLSE ”

Yaşamak, karanlık şeye rağmen, buğulanmış pencere camına guneşi cizilebilmektedir. ” ANONİM ”

Başarının sırrı amaca sadakattır.” BENJAMİN DİSRAELİ