Oldurulen uc cocuk babası Yasin Bihan ’ın annesi Ayşe Bihan ise, "Once Allah ’a sonra adalete inanıyorum. Bu oğluma silahı sıkmış ve yaralamış. Olduresiye sıkmak neyine. Bacaklarından vursaydı, oldurmek niye. Ben hem oğluma hem de gelinime 'Boşanın' diyordum. Olay gecesi Fethiye ’de evimizdeydik. Olayı gormedik. Duyunca gittik. Sanıktan şikayetciyim. Hak ettiği cezayı alsın.” ifadelerinde bulundu. Acılı baba Şaban Bihan ’da “Oğlum Yasin, 'Baba evde cocuklarım yok.' dedi. Ben de, 'Oğlum yat uyu, gelirler' dedim. Fakat bu telefondan 10 dakika kadar sonra gelinim Burcin telefon ile arayıp, 'Oğlun oldu, sen orada evde yat' dedi. Sanıktan şikayetciyim. Adaletinize guveniyorum.” dedi. 11 yıllık evli olduklarını ve Yasin ’e kacarak evlendiğini anlatan Burcin Bihan ise, “Eşimin esrar kullandığını bilmiyordum. Evlendikten sonra uyuşturucu ve alkol bağımlısı olduğunu oğrendim. Eşimi cok seviyordum. Ancak o ben hamile iken bile saclarımı tutarak yoldu. İcip icip evde dovuyordu. Cocuklarım uzuluyordu. Olay gunu de eve geldi. Mutfaktaki her şeyi kırdı. Bana vurmaya başladı. Eline bıcağı alıp peşimden koştu. Kızıma da vurdu. Ablamın evine gittik. Halil Ağabeyim de geldi. O akşam hışımla araba ile gelip evin yakınında durdu. Bagajı acıp kapattı. 'Sizi oldureceğim' diye bağırıyordu. Halil Ağabey'in ceketinin cebinden mermi aldığını gordum. Tufeğini alınca, 'Halil Ağabey yapma' diye bağırdım. Ancak kısa sure sonra tufeğin patladığını duydum. Ateş etiğini gormedim. Eniştem Halil tufeği birkac kere vurdu. 'Vurma, yapma' dedim. O sırada biz iki kardeş ayırmaya calıştık. Ben şikayetci değilim. Oldurme niyeti yoktu. Eşimin oldurulmesinden dolayı uzgunum. Bu olayı da kadere bağlıyorum. Eşim alkollu iken silahla gelirdi. Yine silahla geldi zannettik." şeklinde konuştu. İHA'nın haberine gore, duruşmada Halil O ’nun eşi Emine O ’nun yanı sıra kızı ile oldurulen Yasin ’in 7 yaşındaki kızı da tanık olarak dinlendi. Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma, diğer tanıkların dinlenmesi icin ileri tarihe ertelenirken Halil O ’nun tutukluluğunun devamına karar verildi.