Unlu oyun, oyku, roman ve şiir yazarı Murathan Mungan sozleri bircok kesim tarafından cok beğeniliyor ve sozleri msn iletileri ve facebook paylaşımların da paylaşılıyor.
Sizler icin sectiğim en guzel murathan Mungan sozlerinden sectiğim sozleri paylaşıyorum. İclerin de benim de cok beğendiğim sozler var eminim ki sizde kendinizden birşeyler bulabileceksiniz

Ozellikle bu sozu ben cok tuttum Uğruna neler kaybettiğinin hesabını yaparak hicbir zaferin tadını cıkaramazsın. Bu yuzden nelerden vazgecmiş olduğumu duşunmem bile! Kazandıklarıma bakarım. ne guzel soylemiş Murathan Mungan

Hayatım, icimden gecen cumleler icinde gecti.
Her yazı oncelikle bir dil bulmaktır. Dilini bulmuş olmak, bir yazının yarısı eder. Yalpa icin ilginc bir dil bulduğumu duşunuyorum.
Hepimiz sevilmek, beğenilmek, alkışlanmak istiyoruz. Onemli olan eleştiriden yararlanmaktır
Erkekler yalnızca beraber olduklarında değil, ayrıldıklarında da eksiltiyorlardı kadınları
Ne yazık ki, kadınlar arasında kurulan ittifakların coğu, ancak başka kadınlar soz konusu olduğunda mumkundur.
Kadınlar esir alındıkları yeri, korundukları yer sanırlar. Kadnlar icin hem siper hem sığınaktır mutfak ve her zaman sıcak aile yuvasının icimizi ısıtan sembolu anlamına da gelmez; yaşayan oluler halina gelmiş kimi kadınların morgudur aynı zamanda. Toprağa verilene kadar bekledikleri yerdir.
Bircok kadın delirmemek icin, kendini ev temizlemeye vurarak delirir.
Her cocuk sahibi kadın, buna karşılık hayatının en az yarısını oder. Geri kalan yarısındansa artık ne cıkarsa!
Bilincin laneti, insanoğlunun uğradığı lanetler icinde en korkuncudur.
Toplumsal hafıza, yalnızca başarmışların kaydını tutar. Kaybedenlerin hikayesi hic saklanmaz. Oysa dunya tarihinin cok onemli bir bolumu kaybedenlerin hikayelerinde saklıdır.
Yalnızsanız, zamanın ve olumun fazlasıyla farkındasınız
Kalabalıkların başıboş uğultusu, icinizdeki uğultuyu oyalar İnsanı icinin sesini dinlemekten alıkoyan gurultuler, kimi zaman bir ceşir terapi yerine gecebilir.
Bazı hayaller, boşa cıksalar bile, gucunu yaşanmışlıktan alan hatıralar kadar canlı ve şiddetli hatırlanabilirler.
Şimdi her ceşit kotuluğun, zeka oyunu;her ceşit aşağılamanın ince alaycılık sanıldığı bir cağa geldik.
Mutlaka her durumda vermem gereken bir karşılık bulunması zorunluluğunu hangi yaşlarda, nasıl edindim bilmiyorum. Hicbir şeyi kesin sessizliklere, belirsizliklere, suskunluk anlarına, boşluğa emanet edememek, gercek bir ic yuku Oysa, dunyanın acıklamalarla kolaylaştığını kim soylemiş!
Yanıtları merak gidermede değil, yeni sorular uretmede kullanıyor, butun cocuklar gibi. Her acıklama cabası, saniye sektirmeyen yeni bir soruya yol acıyor. Bir tek cocuk bile, dunyadaki butun 5Nlerden nefret ettirebilir insanı. Ne, Neden, Nerede, Ne zaman, Nasıl?Oysa, gercek yanıt ne kadar guzel ve yalındır: Elinin koru!
Kadın dediğin, başına gelenlerin uzuntusuyle yetinmez, gelebilecek olan bela ceşitlerini de hayal ederek, derdini coğaltır.
Zamana derinliğini veren şey huzundur.
Aslında hicbir anne oğlunun hayatında kendi yerini alacak birini istemez, ama oyle gorunur. Bircok anne oğullarına eş olarak ancak kendilerinin dubloru olabilecek kızları beğenirler. Hayatlarının geri kalanını da dublorlerinin hata ve kusurlarını aramaya adarlar. İnsanın tepesini attıran bu kadınların onune oğullarını atıp, Hadi gel benim yerime sen oyna, diyesiniz gelir.
Her insan, kendi olması karşılığında topluma bir bedel oder. Az ya da cok, ama mutlaka bir bedel. Kimse bedelsiz kendi olamaz. Bu bedel coğu kez yalnızlıktır.
Uğruna neler kaybettiğinin hesabını yaparak hicbir zaferin tadını cıkaramazsın. Bu yuzden nelerden vazgecmiş olduğumu duşunmem bile! Kazandıklarıma bakarım.
İnsanların acıları onlar cok konuştukları icin uzun suruyor.
Cok gevezelik eden bir toplumduk belki, ama aslında hic konuşmuyorduk. Sahiden konuşmuyorduk.
- İnsan masumiyetini bazen bir başkasının gunahıyla oder.
- Surekli gecmişe donup bakarsan boynun tutulur.
- Bazı gecelerin sabahı yoktur yalnızca karanlık olarak kalırlar.
- Bir tek gece vardır insanın hayatında. Omur boyu surer nobeti. Bu da oyleydi. İyi ol, sağ ol, uzak ol. Ama bir daha gorme beni.
- Ne zaman icime biraz fazla baksam yukseklik korkum depreşir.
- Kırık bir kalbi alcıya alırsanız, herkes gelir imzasını atar.
-Acı veriyorsa gecmiş; gecmemiş demektir.
- Şimdi bir mevsim değil, koca bir hayat girdi aramıza Biliyorum ne sen donebilirsin artık, ne de ben kapıyı acabilirim sana
- Cok sevmenin sevgisizliğine uğradım ben.
- Oysa bilmediğin bir şey vardı sevgilim, ben sende butun aşklarımı temize cektim.
- Onca şarkı, onca film, onca roman ama sevmeye yetmez; herkesin kalbi.
- Aptallığımız; birbirimizde sahip olmadığımız ozellikleri aramamızdı.
- Kanayan yaralarına, kan dursun diye başka bedenler basarsan, mikrop kaparsın.
-Dediler ki; yaşından cok daha olgunsun. Evet, dedim. Cunku hep buyukluk bende kaldı.
- Dort tane gercek dost edin, tabutunu taşısın yeter
- Alcalan insanların yukselen değerlerinden uzak duruyorum.
-Uzak dediğin once icinde birikir insanın, sonrası yalnızca yoldur.